Győr+
2013.11.20. 16:02

Apró művészek találkozója

Nagyszabású, nagyon sikeres rendezvény helyszíne volt a közelmúltban a Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola. Mintegy 130 óvodás gyerek alkotott és sportolt az intézmény „Tehetségek ünnepe” rendezvénysorozatának első napján. Az „Apró művészek találkozója” hét alkotószigeten kínált a csöppségeknek kreatív önkifejezési lehetőséget az iskola aulájában. Az ovisok ecsettel, kézzel, lábbal festettek, tűzzománc medált készítettek, agyagoztak.

Lehetőség volt viaszkaparásos, és diópáccal készült munkákat, a fantázia és néhány geometriai forma segítségével alkotásokat létrehozni. Inspiráló közegben, az iskola pedagógusainak irányításával, segítségével, a szülők közreműködésével fantasztikus gyerekmunkák születtek. A jó hangulatot fokozta, hogy a középiskolás diákokból álló Vanília együttes ismert gyerekdalokkal, az iskola zsonglőr szakköre diaboló és yo-yo bemutatóval szórakoztatta a találkozó résztvevőit. Amíg a gyerekek belemerültek a művészi alkotás örömébe, addig a szülők és az érdeklődő pedagógusok Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológus és tehetségszakértő előadását hallgathatták meg, a „Művészetek hatása a személyiség fejlődésére” címmel. A vendégek megtekinthették azt a csodálatos kiállítást, amelyben az iskola emelt szintű vizuális oktatásában résztvevő tanulók munkáiból történő válogatás került bemutatásra.

 

Miközben az aula megtelt elmélyülten alkotó apró művészekkel, a tornateremben nagy küzdelem folyt az „ALCUFER Focikupa” mérkőzésein. Az iskola és a Gyirmót FC közös igénye, hogy az egyesület igazolt játékosai szeptembertől egy osztályban tanuljanak, mindkét oldalról azonos elvárásokat támasztva a tanuláshoz és a sporthoz való hozzáállás területén. A tornát végül a Gyirmót FC óvodás csapata nyerte.

 

Dávid Lászlóné intézményegység-vezető elmondta, hogy a Kovács Margit Iskola a szilárd tudás elsajátítása és megtartása mellett nagyon fontosnak tartja korunk elvárásainak biztosítását a nyelvi képzés, a művészetek és a sport területén egyaránt, és 2014 szeptemberében ennek megfelelően indítja elsős osztályait.

 

Szeretettel várják az iskola iránt érdeklődőket a Nyitott Kapuk napjain, november 21-én és december 12-én reggel 8 órakor. Beiskolázási információk: www.kmamk.mfgyor.hu, 06-96/428-033