Győr+
2013.12.04. 14:40

Karácsonyi ajándék zenebarátoknak

Szekeres Adrien a Győri Filharmonikus Zenekarral közös adventi hangversenyt ad december 18-án este hét órától a Richter Teremben. Az énekesnőt Párizsban értük utol telefonon.

Munka miatt vagy kedvtelésből időzik Párizsban?

 

Decemberben tizennyolc koncert vár rám, erre és a karácsonyra készülök fel lélekben ezzel a pár napos párizsi kikapcsolódással. Egyébként éppen ma jutott eszembe Győr. Párizs, benne a Champs-Élysées már karácsonyi lázban ég,s a sugárúton sétálva vettem egy olyan forralt boros adventi bögrét, mint amivel kedves győri kollégáim leptek meg az elmúlt években a város karácsonyi vásárában. Szép emlék, igazán jó ötlet.

 

 

Többször adott koncertet a Győri Filharmonikus Zenekarral. Milyen lesz az idei közös munka?

 

Háromszor koncerteztünk együtt, a győri az egyik legjobb szimfonikus zenekar. Megvan bennük az a rugalmasság, ami az én dalaimhoz szükséges. Sajnos nincs napi kapcsolatunk és nem ismerhetik a repertoáromat sem, hiszen nem ismert, klasszikus művekről van szó. Nagyon sok jó ember fog együttműködni a sikerért.

 

 

A napokban jelent meg az a DVD-je, amelyet tavaly, a Budapest Sportarénában rögzítettek egy karácsonyi szimfonikus koncerten…

 

A debreceni filharmonikusok közreműködésével a legszebb, legismertebb dalaim kerültek fel a DVD-re. Ezt hallhatja majd a győri közönség is. Az adventi hangulat varázslatos zenei élménnyel párosul majd.

 

 

Említene néhányat a Győrben is elhangzó, ismertebb dalok közül?

 

A saját karácsonyi dalaim közül említhetem például az áthangszerelt, Szeretet ünnepén címűt. Közismertebb a Csendes éj, ami az én hangnememre lett átírva és hangszerelve, s felcsendül például a Híd a folyót című dalom is. Ígérhetem, mindenkinek csodálatos élményben lesz része.

 

 

Sok műfajban kipróbálta magát. Melyik a kedvenc?

 

Ha szimfonikus zenekarral lehet koncertem, akkor az opera. Ez a műfaj igazán hangulatossá, széppé teszi a karácsonyi dalaimat. Egyébként be kell vallanom, fanatikus karácsonyi zenehallgató vagyok. Rengeteg felvételem van a legkülönfélébb stílusokban, eltérő korokból, mindenféle nyelven. Nagyon szeretem az évnek ezt az időszakát.

 

 

Magánemberként hogyan készül a karácsonyra?

 

A ráhangolódást már megkezdtem Párizsban, ez a város ihletet ad. Tervezem, milyen színekben úszik majd a lakás, milyen teríték lesz, mi lesz a menü. A Jézuska-járatot is idejében elindítottam a koncertek miatt. Szenteste nálunk jön össze a család, én főzöm a karácsonyi vacsorát, ezúttal nyolcan üljük majd körbe az ünnepi asztalt.

 

Földvári Gabriella