Győr+
2013.12.18. 12:06

Modern tekepálya épül

Új bázisa lehet a győri tekesportnak az a négypályás csarnok, amely a Győr-Szol Zrt. beruházásaként épül a társaság Orgona utcai telephelyének területén.

A létesítmény jelenleg szerkezetkész, az ebből az alkalomból tartott bokrétaünnepségen dr. Somogyi Tivadar méltatta a beruházás jelentőségét. Győr alpolgármestere elmondta: a városban jelentős hagyományokkal rendelkező szakág az önkormányzat számára is fontos értéket képvisel, mint versenysport, s mint közösségépítő tevékenység egyaránt.

Hiánypótló beruházás a négypályás csarnok építése – mondta az ünnepségen Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója, és emlékezettett arra, hogy a helyi csapatok az egyre nehezebb infrastrukturális körülmények között kénytelenek helyt állni a bajnokságokban.

A férfi Szuperligában szerepelő Győr-Szol TC a lenszövő pályájának alkalmatlansága miatt már több szezonban volt kénytelen hazai meccseit is idegenben játszani (a meglévő pályák nem felelnek meg a szuperliga előírásainak), a készülő létesítmény ezt a problémát megoldja. Sajnos napirenden van a Pannon Flax Textil Kft. felszámolása, s ezzel veszélybe kerülhet a női szakág edzési és versenyzési lehetősége is, az új épület reményt adhat a csapat együtt tartására, a nagy hagyományokkal rendelkező női teke sikereinek folytatására.

 

 

 

 

Sági Géza elnök-vezérigazgató hozzátette: tekecsarnokot építtető Győr-Szol Zrt. feltett szándéka, hogy valamilyen formában (akár a létesítmény elnevezésével, akár jelentős verseny megrendezésével vagy díj alapításával) emléket állítson a győri teke kiemelkedő alakjának, Kristyán Zsuzsának, aki hétszer volt az év női tekézője és öt alkalommal szerzett világbajnoki aranyérmet egyéniben illetve csapatban.

Az új tekecsarnok alkalmas lesz a sportág legsikeresebb győri képviselője emlékének megőrzésére, otthonra találhat benne a versenysport, bázisa lehet az utánpótlás-nevelésnek, és alkalmat teremthet a helyi intézményeknek, közösségeknek, hogy megismerkedhessenek a sportággal.

A várhatóan március végére elkészülő épület nyolcvan néző befogadására lesz alkalmas, közel 500 négyzetméteres alapterületén bírói és versenyzői öltözők is helyet kapnak, a hozzájuk tartozó vizesblokkal együtt. Az energiatakarékos működés érdekében LED-es világítás ad megfelelő fényt a létesítményben.

A pályatest a jelenlegi legmodernebb, panel szerkezetes technológiával készül, a 12 mm vastag gurítófelület strapabíró és értékálló, a pálya (melyen a zalaegerszegi világbajnokságon győri versenyző már érmet is szerezett) valamennyi versenykategória megrendezésére alkalmas, amelyet jelenleg Magyarországon lebonyolítanak.

 

Fotó: Marcali Gábor