Győr+
2013.12.18. 15:20

Kezdődik a multifunkcionális csarnok építése

Januárban kezdődhet az építkezés, ezért 2014-ben a Győri Audi ETO KC az Egyetemi Csarnokban játssza mérkőzéseit, míg a kosarasok a Magvassyba költöznek.

Borkai Zsolt polgármester az érintett klubelnökökkel közösen jelentette be, hogy a Magvassy csarnok felújítása és a vele összeköttetésben létesülő multifunkcionális csarnok építése miatt fogtak össze az egyesületek annak érdekében, hogy a 2014-es idény minden csapatnál zavartalanul folyhasson. Ennek eredményeként a Győri Audi ETO KC jövőre az Egyetemi Csarnokban játssza hazai és BL-mérkőzéseit, a női és a férfi kosarasok pedig a Magvassyba költöznek. A férfi kézilabdások maradnak az Egyetemi Csarnokban, míg a futsalosok a Magvassyban.

 

Borkai Zsolt lapunknak elmondta, az állami támogatás segítségével olyan jelentős létesítményfejlesztések valósulnak meg városunkban, amelyek hosszú távra határozzák meg a győri sport fejlődési irányát. Ahhoz azonban, hogy az építkezés ideje alatt is zavartalanul folyhassanak az edzések és a mérkőzések, az érintett kluboktól kompromisszumra volt szükség. Példaértékű összefogásuk jóvoltából sikerült olyan megoldást találni, amelynek révén minden csapatunk Győrben játszhatja hazai és nemzetközi mérkőzéseit.

 

 

 

 

 

A bejelentésen jelen volt Kelecsényi Ernő, a Győri AUDI ETO KC, Füzy András, a Hat-AGRO Uni Győr, Hoffmann Gergely, a Győri Kosárlabda Klub, Drucskó Zoltán, a Rába ETO Futsal Klub, valamint dr. Hoffmann László az ETO-SZESE Győr támogatói kör elnöke, vagyis azoknak az egyesületeknek a vezetői, akiket a munkálatok érintenek. Megerősítették, az új létesítmény Győr sportéletét gazdagítja majd, ezért nem volt kérdés, hogy összefognak a zavartalan bonyolítás érdekében.

 

Dr. Földesi Péter, a Széchenyi Egyetem rektora kiemelte, az Egyetemi Csarnok a Széchenyi Egyetem kezelésében áll, de a létesítmény a győrieket szolgálja, ezért is természetes volt számukra, hogy részt vesznek az együttműködésben. Hozzátette, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a BL-győztes kézisek 2014-es szezonja is hasonlóan sikeres legyen, mint az idei.

 

Sági Géza, a Győrszol Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, a Győrszol is azon fog dolgozni, hogy minden egyesület számára a legjobb feltételek álljanak rendelkezésre, ennek érdekében még az idén felbontják a Magvassy műanyag borítását, amit januárban az Egyetemi Csarnokban tesznek le. A Magvassy parkettáját felújítják, így az megfelelő talaj lesz a kosarasok és a futsalosok számára, míg az Egyetemi Csarnokban minőségi kézilabda-borításon játszhat a női mellett a férfi kézilabda csapat is.

 

 

A női kézilabdások egyébként a január 15-i Fradi elleni mérkőzésüket még a Magvassyban játsszák, és azután költöznek új helyükre. Az egyesületek honlapján a változásokról, jegyinformációkról folyamatosan tájékoztatást adnak.

 

Borkai Zsolt polgármester a multifunkciós csarnok beruházásával kapcsolatban lapunknak elmondta, a közbeszerzési pályázat a napokban az eredményhirdetéssel zárulhat le, és 2014 januárjában megkezdődhet az építkezés. „A beruházás átadási határideje 2014. november 15., így reményeink szerint a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságra minden készen áll majd, és a csapatokat, valamint a szurkolókat egy minden igényt kielégítő, huszonegyedik századi létesítményben fogadhatjuk majd.”

 

Az ötezerötszáz férőhelyes új csarnok a Magvassyval összeköttetésben valósul meg. A komplex épületegyüttesben a mozgatható lelátó révén az esemény nagyságához igazítható a befogadóképesség, az edzéslehetőség pedig a szekcionálható pálya révén jelentősen növekszik. Az egyedi megjelenésű multifonkcionális csarnok nem csak a győri sportélet újabb centruma, de kiállítások, vásárok, koncertek, konferenciák, kulturális és társadalmi események helyszíne is lehet a jövőben. Megvalósításához a Magyar állam 4,9 milliárd forintot biztosít a 2014-es költségvetésből.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter