Győr+
2013.12.20. 13:37

„Ez volt életem legszebb napja” – több száz gyerek mehet ingyen bábszínházba

Több mint 300 bérletet vásároltak győri vállalkozók és magánszemélyek hátrányos helyzetű gyermekeknek: a Vaskakas Bábszínház még ősszel indított jótékonysági akciója keretében olyan gyerekek is eljuthatnak a bábszínházba, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük rá.

A Vaskakas Bábszínház pártolói taggá avanzsálja azokat, akik az előadásokra minimum 10 darab bérletet vásárolnak szociálisan hátrányos helyzetű óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára. Az októberben indított akció nagyon sikeres, már több mint 300, négy előadásból álló bérletet osztottak ki 16 intézmény között. Kocsis Rozi, a Vaskakas igazgatója elmondta, a szabály nem szigorú, volt például olyan nyugdíjas, aki három bérlettel tudott hozzájárulni ahhoz, hogy eljuthassanak a gyerekek a bábszínházba, természetesen az ő segítségét is örömmel fogadták.

A bábszínház már fogadott gyerekeket az akció keretében, s ők számos örömteli pillanattal ajándékozták meg a munkatársakat és a pártolókat. Egy kisfiú például így búcsúzott az előadás után: „ez volt életem legszebb napja”.

„Nem tudjuk megoldani a gyerekek problémáit, de ha legalább egy órára négyszer egy évadban úgy érezhetik, hogy ez életük legszebb napja, sokat tettünk” – hangsúlyozta Kocsis Rozi, s hozzátette a bábszínház csatlakozott az „Adj egyet ajándékba!” programhoz is, melynek lényege, hogy bárki kifizethet a sajátján kívül jegyeket, melyet a Vaskakas Bábszínház hozzájuk betérő rászorulóknak ad.

Fekete Dávid alpolgármester az önkormányzat nevében köszönte meg Vaskakasnak és a pártoló tagoknak, hogy a példaértékű ötlettel és támogatással élményt adnak a gyerekeknek, akik e nélkül talán el sem jutnának bábelőadásra. Hozzátette, nem csak karácsony táján, hanem egész évben figyelnünk kell a rászorulókra.

 

Zoljánszky Alexandra