A kormány stratégiai partnerei között a Leier Hungária Kft.

Győr+
2014.01.09. 11:02

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a hazánkban 30. születésnapját ünneplő, győri székhelyű építőanyag-gyártó, a Leier Hungária Kft.

A megállapodást január 9-én, csütörtökön a kormány képviseletében Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár, a Leier Hungária Kft. részéről pedig Komlós Andor ügyvezető írta alá. A stratégiai együttműködési megállapodás létrejöttével a kormány, a vállalat elmúlt évtizedekben tett erőfeszítéseit, fejlesztéseit, valamint folyamatos munkahelyteremtését ismerte el.

 

Fekete Dávid alpolgármester az eseményen elmondta, a Leier nem az első győri székhelyű cég, amely stratégiai megállapodást köt a magyar kormánnyal. Mint fogalmazott, ez is mutatja, hogy városunk a gazdaság egyik legfontosabb központja. „Azért tud az lenni, mert olyan cégek tevékenykednek itt, amelyek felelősséggel viseltetnek munkavállalóik, valamint a város ügyei iránt egyaránt. A Leier közülük is kiemelkedik, hiszen amellett, hogy számtalan munkahellyel, szaktudással járul hozzá Győr fejlődéséhez, városszépítő, esztétikai jellegű beruházásai is példaértékűek. A kormány általi elismerés megérdemeltségéhez kétség nem fér, Győr városa nem véletlenül köszönte meg díszpolgári cím adományozásával Michael Leier a város érdekében végzett erőfeszítéseit.” Az alpolgármester utalt a Frigyes laktanya felújítására is, amely ma már városunk egyik fontos üzleti központja.

 

 

A Leier Hungária Kft. Magyarországon piacvezető az építőanyag-gyártás területén, emellett a cégcsoport autókereskedelemmel és ingatlanfejlesztéssel is foglalkozik, valamint az idei évben ünnepli hazánkban, fennállásának 30. évfordulóját. Az első gyárát Michael Leier, a Leier cégcsoport alapító-tulajdonosa 1984-ben indította be Gönyűn, jelenleg 9 magyarországi építőanyag gyárral rendelkezik, összesen több, mint 1.000 munkavállalót foglalkoztat a vállalat. „Megtiszteltetés számunkra a magyar kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás, amely azt mutatja, hogy a Leier Hungária elmúlt 30 éves, átgondolt és innovatív építkezése, a folyamatos beruházások, az építőipart formáló szemlélete és magatartása, hazánk kormánya által is elismerésre került. – mondta el a stratégiai együttműködési megállapodás sajtótájékoztatóján Komlós Andor, a Leier Hunária ügyvezetője. „Az elmúlt évek beruházásait követve, az idei évben is jelentős fejlesztéseket hajtunk végre. Hajdúszoboszlói termelőegységünkben növeljük kapacitásunkat, valamint újabb munkahelyeket teremtünk” – folytatta.

 

 

Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár kifejtette, a válság idején hazánk olyan stratégiát alkotott, amelynek a célja, hogy Magyarország Európa termelési központja legyen. A kormány ennek megfelelően hozta meg intézkedéseit, és ma már az eredmények is jól látszanak. Az ipari termelés folyamatosan növekszik, az államadósság folyamatosan csökken, a hiány pedig három százalék alatti. Hozzátette, a bátor stratégia lehetővé tette, hogy egy év alatt 87 ezerrel nőjön azoknak a száma, akik dolgoznak. Kiemelte, a Leier is hasonlóan bátor stratégiát választott, hiszen az építőipar a válság által egyik leginkább sújtott ágazat, a cég mégis jelentősen növekedett ez idő alatt is. Szijjártó Péter kiemelte, a stratégiai megállapodás a hazai kis- és középvállalkozásokat is pozitívan érinti, hiszen a Leier beszállítóinak 97 százaléka ilyen cég. Az államtitkár azt is elmondta, hogy 650 milliárdnyi új beruházást hoztak létre és 5500 új munkahelyet teremtettek a kormányzat stratégiai partnerei, amióta aláírták a megállapodást. Ebben a sorban a Leier Hungária Kft. a 37-ik.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter