Különdíj egy győri sportpéldaképnek

Győr+
2014.01.15. 13:51

  • Most alapították
  • A Sportcsillagok Gáláján adják át
  • Kaphatja sportoló, sportszakember és csapat is

Borkai Zsolt polgármester lapunknak elmondta, az idei évtől különdíjjal jutalmazzák a Győr hírnevét öregbítő, a fiatalok elé jó példaként állítható sportolót, edzőt, vagy egyesületet a Sportcsillagok Gáláján.

 

Városunkban régi hagyomány, hogy az év legjobb győri sportolóit, csapatait és szakembereit a Sportcsillagok Gáláján jutalmazzák. Az idei évtől a díjátadó egy értékes különdíjjal bővül. Borkai Zsolt lapunknak elmondta, Győr roppant büszke azokra a kitűnő sportemberekre, akik évről-évre nagy sikerekkel örvendeztetik meg a sportszerető közönséget.

 

„2013-ban városunk sportolói és egyesületei nagyon magasra tették a mércét, hiszen számos egyéni és csapatsikert értek el, bajnoki címeket szereztek, a kézilabdás lányok pedig a hőn áhított Bajnokok Ligája serleget is elhódították. Közismert, hogy 2017-ben városunk rendezheti az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), és azt szeretnénk, ha minél több győri fiatal élhetné át, milyen érzés sikert elérni egy komoly nemzetközi megmérettetésen. A fiatalokat leginkább a példaképek motiválhatják a kitartó munkára. A különdíjjal olyan példaképekre szeretnénk felhívni a győriek figyelmét, akik teljesítményükkel kiemelkedőt alkottak, és ezzel városunk hírnevét is öregbítették.”

 

A díjat kaphatja aktív sportoló, csapat, és sportszakember is, de hogy az idei, első alkalommal átadott elismerést ki veheti át, az a februári gálán derül ki.

 

Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor