Győri per: megfojtotta élettársát

Győr+
2014.01.26. 14:14

Ezen a héten csütörtökön várhatóan jogerős ítélet születik egy győri emberölés ügyében.

Első fokon a Győri Törvényszék azt állapította meg, hogy az 1971-ben született vádlott és a sértett 2010 nyarán ismerkedtek meg, majdkésőbb élettársi kapcsolatot létesítettek.

2012 május végén a sértett szakítani akart a vádlottal, akinek a lakást is el kellett volna hagynia. A szakításba a vádlott nem tudott beletörődni, telefonon, s személyesen is zaklatta volt élettársát. Halálosan meg is fenyegette őt.

Az élettársa néh ány napra be is fogadta, ám ismét összevesztek. A vádlott azt vetette volt társa szemére, hogy sokat költött rá, ezért a nő százezer forintot az arcába vágott. A vádlott fojtogatni kezdte, s miután látta, hogy a sértett szája habzik, orra vérzik, letörölte az arcát, majd törölközővel fojtogatta tovább.

A sértett néhány percen belül meghalt. A férfi pedig magához vette a pénzt, a nő mobilkészülékét, hogy ellenőrizze rajta, megcsalta-e őt az asszony. Ezt követően Budapestre, majd Vácra utazott, ahol elfogták.

Első fokon a bíróság a vádlottat emberölés, zaklatás, kifosztás büntette miatt halmazati büntetésül 12 év börtönre ítélte Az ügyész súlytésért, a vádlott és védője enyhítésért fellebezett, ezért kerül sor csütörtökön a Győri Ítélőtábla ülésére, ahol határozathozatal is várható.

 

gyorplusz.hu