Rokob József bekerült a megye sporttörténelmébe

Győr+
2014.01.28. 09:49

A közelmúltban ismét megtartották az immár több, mint 30 éves múltra visszatekintő – AZ ÉV SPORTOLÓJA – szavazást. Ennek során többek közt a 2013-as év legkiemelkedőbb felnőtt férfi teljesítményre lehetett szavazni a sportszakembereknek.

Az elismerés komolyságát jelzi, hogy a korábbi díjazottak között a világbajnoki cím nem számít különlegesnek, Józsefnek pedig most az egyébként háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánt sikerült megelőznie. Ha esetleg valaki még nem tudná, hogy pontosan milyen versenyről is volt szó, lássuk: Napi egy IRONMAN – 3.8 km úszás, 180 km kerékpár, zárásnak maratoni futás. Mindezt 30 egymást követő napon keresztül a lehető leggyorsabban teljesíteni. József ebben iskolázta le a világot. Ez napi legalább 12 óra folyamatos fizikai terhelés, időjárástól függetlenül. Gyakran előfordult, hogy József reggel amikor konditermi edzésre jött hozzám, vagy Vigh Domonkoshoz, a SPEEDFIT Fitnesz és Szolárium Stúdióba, már a napi úszáspenzumot letudva érkezett, vagy súlyzózás után pattant kerékpárra néhány óra erejéig, akkor amikor az egészséges embereket is óva intették a tűző napon való tartózkodástól.

Tehát örüljünk, hogy a világ tehetősebb felének ( USA, Ausztrália -ahol a triatlon nemzeti sport) ismét meg kell tanulnia merre található MAGYARORSZÁG, ahol ilyen kvalitású sportolók nevelődnek. Számomra pedig külön megtisztelő, hogy részt vállalhattam a felkészítésben.(x)

 

Szerző: Érsek Ervin edző