Örökké emlékezetes nap-KÉPGALÉRIÁVAL, VIDEÓVAL

Győr+
2014.02.03. 11:18

Az elmúlt két hétvége az esküvőről szólt: még azok is elcsábultak néhány pillanatra a Zichy-palotában és az Árkád bevásárlóközpontban felvonultatott ruhaköltemények és varázslatos kiegészítők láttán, akik soha nem álmodoztak a menyegzőjükről. A párok mindenben tájékozódhattak, hogy tökéletesen sikerüljön életük egyik legmeghatározóbb napja, szakemberek hada várta őket: divatszak értők, fotósok, esküvőszervezők, ceremóniamesterek, dekoratőrök, sőt, „az egyetlen magyar orr” is Győrben járt, hogy örökké emlékezetessé varázsolják a nagy napot.

Vadul a divat

 

Sikítva rohant egy fiatal hölgy a színpad felé, ebből kiderült, kezdődik a divatbemutató: trendváltásról beszélhetünk idén, szinte minden menyasszonyi ruha tüllös, strasszos, csillámos, valamint nagyobb a szoknyája az eddigi letisztultabb típusokhoz képest. A merész színek is feltűntek a ruhákon, a vad pirostól kezdve a furcsa feketéig. Természetesen megtalálják a nekik tetsző darabokat az egyszerű szépséget kedvelő menyasszonyok is. Láttunk kismamáknak szánt gyönyörű ruhákat. A menyecskeruhák pedig manapság inkább az alkalmi darabok, a hagyományos piros, pöttyös ruhák mellett további színekből is válogathatunk. A vőlegények öltözékére továbbra is a hagyományos stílus a jellemző, mellett a sportos fazon is egyre népszerűbb: a karcsúsított zakó és nadrág, illetve a csípőfazon is divatos.

 

További képek ITT.

 

Elcsábítják az érzékeket

 

„Az illat emlék” – szlogennel várta, vagyis vonzotta az érdeklődőket Zómolyi Zsolt, az egyetlen magyar parfümőr ellenállhatatlanul illatozó standjánál. Magyarországon még újdonságnak számít az esküvőillatosítás, ám külföldi menyegzőkön már alkalmazzák egy ideje, ahogy a szakember fogalmazott, Edinburghtól Moszkváig elterjedt. Az esküvőillatosításon természetesen ne csak a pár parfümjét értsük, a parfümőr megkomponálja a ceremónia összes termének, asztalának illatát, de még a meghívókat is bevonják a nagy nap illatjegyeivel. Zómolyi Zsolt olyan luxusparfümöket kínál, melyeket a drogériákban nem találhatunk meg, és kérésre személyre szabott illatot is kifejleszt. „Az illat nem tudatos szinten hat a memóriánkra, elég egy csepp, hogy emlékezzünk az esküvőre évtizedek múltán is” – hangsúlyozta. Csak néhány a különleges illatélmények közül: kérhetünk férfibolondítót vagy könnyed virágillatot, akár a frissen vágott fű illatát is becsempészhetjük a zárt térbe, a nászéjszakára pedig Ámor és Psziché ihlette erotizáló parfümöt. Izgalmas, ugye?

 

 

Tökéletes egység

 

Az esküvő egyik kulcsszava a harmónia: a tortának és a díszítésnek összhangban kell lennie egymással, a pár ruhájával és személyiségével. A tortáknak csak az ízlés és a fantázia szabhat határt, a cukrászok minden elképzelést megvalósítanak. Legtöbben marcipánbevonattal kérik az esküvői tortát, sokan ragaszkodnak a tisztaságot jelképező fehér mázhoz, de kedveltek még a különböző pasztellszínek is: a barackvirág, a halványzöld, a sárga és a rózsaszín. A merészebb párok persze a vadabb, tüzesebb színeket választják.

 

További képek ITT.

 

Szeretetnyelv

 

„Mindenki sajátos szeretetnyelvet birtokol, van akinek a szavak, másnak inkább az érintés a fontosabb” – magyarázta Szakács Anna asztrológus a hozzá forduló pároknak, mire figyeljenek konfliktushelyzetben, hogy egy-egy nézeteltérés ne fajuljon veszekedéssé. A horoszkópok összevetéséből kiderül, hogyan juthatnak közös nevezőre a szerelmesek. „A párok nem véletlenül kerültek össze, a sorsszerűség megvan a kapcsolatukban. Hogy a szerelem, szeretet megmaradhasson, azért tenni kell, na de mit? Mik azok a nüanszok, amikre oda kell figyelniük? A horoszkópunk olyan, mintha lefényképeznénk a csillagos égboltot születésünk pillanatában. Mi is a természet részei vagyunk, gondoljunk csak arra, hogy a Hold is hat az ár-apályra. Persze nem a bolygóktól függ a viselkedésünk, de bizonyos adottságokat meghatároznak, érdemes ezeket a legjobban kihasználni, a javunkra fordítani” – hangsúlyozta az asztrológus.

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: Marcali Gábor

 

Kapcsolódó videónkat IDE KATTINTVA nézhetik meg.