Útra kész az ETO FC

Győr+
2014.02.04. 16:09

A Győri ETO FC február 6-tól 16-ig Törökországban edzőtáborozik. Horváth Ferenc vezetőedző 25 fős kerettel dolgozik majd a tíz napos felkészülés alatt. Az utazó keretbe bekerült a kapus Pogacsics Krisztián, aki fél évre kölcsönbe érkezett Győrbe, valamint két saját nevelésű fiatal, Illés Dávid és Lenzsér Bence.

Szasa Sztevanovics sportigazgató elmondta, hárman is távoztak a csapattól. Linas Pilibaitis szerződését közös megegyezéssel felbontották, Kiss Máté tavasszal is Mezőkövesden futballozik kölcsönben, Onisor-Mihai Nicorec pedig minden valószínűség szerint Pápán szerepel kölcsönjátékosként a következő félévben. A sportigazgató hozzátette, a keret véglegesnek tekinthető, de ha egy gólerős csatár szerződtetésére esélyük nyílna, akkor azzal élni fognak.

Horváth Ferenc vezetőedző úgy fogalmazott, az edzőtáborban a legfontosabb, hogy mérkőzéseket játsszanak, az elmaradt felkészülési meccs ugyanis hátrányt jelent. Eddig három találkozó biztos, ezeken a szerb Kragujevac, a kínai Hanghzou Greentown és a szlovák Spartak Myjava lesz az ellenfél, de egy negyedik összecsapást is szeretnének lekötni. A vezetőedző a válogatott játékosokra is számíthat az edzőtáborban.

„Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, mindenki megfelelően dolgozik, de amíg nincs meccs, addig minden kerek szokott lenni, a gondok azután kezdődnek, hogy pályára kell lépni. Remélem, nálunk akkor sem lesznek majd gondok” – fogalmazott Horváth Ferenc.

Az utazó keret:

Lubos Kamenár, Pogacsics Krisztián (kapusok), Nemanja Andric, Rafael Burgos, Marko Dinjar, Dudás Ádám, Marian Had, Illés Dávid, Kalmár Zsolt, Djordje Kamber, Koltai Tamás, Rok Kronaveter, Lang Ádám, Lenzsér Bence, Lipták Zolán, Leandro Martinez, Patrick Mevoungou, Pátkai Máté, Rudolf Gergely, Lazar Sztanisics, Marek Strestík, Michal Svec, Nikola Trajkovics, Varga Roland, Völgyi Dániel, Rafe Wolfe.

Lakner Gábor

Fotó: Marcali Gábor