Továbbírnák a sikertörténetet

Győr+
2014.02.05. 17:00

  • Felújítják a Baross-hidat
  • 150-ből 149 beruházás már megvalósult
  • Gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés

Győr és a város környékének sikertörténetét írja tovább megválasztása esetén a Fidesz-KDNP két országgyűlési képviselő-jelöltje, Simon Róbert Balázs és Kara Ákos – hangzott el a politikusok szerdai bemutatkozásán.

 

Bemutatni persze nem kell őket, hiszen mindketten már 2006 óta tevékenykednek a közéletben. Simon Róbert Balázs szabadhegyi képviselőként és Győr alpolgármestereként is letette politikai névjegyét. A megyei közgyűlés alelnökeként is dolgozó országgyűlési képviselő Kara Ákos büszke rá, hogy a 4 éve ígért 150 kisebb-nagyobb fejlesztésből 149 elkészült vagy megvalósítás alatt van a körzetében. A jelölt a jövőben is folytatná a munkahelyteremtést és megőrzést Győrben és környékén, valamint a panelfelújításokat is ösztönözné.

 

Simon Róbert Balázs elmondta: A rendszerváltoztatás óta nem volt példa olyan mértékű kormányzati forrásjuttatásra, mint a jelenlegi Orbán-kormány idején.

 

Utalt a multifunkcionális csarnok megépítéshez kapott mintegy 5 milliárd forintra, az Európai ifjúsági Olimpiai Fesztivál infrastruktúrájának megteremtését, felújítását segítő 10 milliárd forintra. Többek között ebből épül az uszoda, jegyezte meg. További 800 milliót pedig a belváros további rehabilitációjára sikerült megszerezni a város vezetőinek. Országos összehasonlításban Győr nagy előnyre tett szert, fogalmazott Simon Róbert Balázs.

 

 

 

A gazdaság fejlődése is nagy léptekkel haladt, folytatta a jelölt. Utalt rá, hogy az ipari parkban 10 nemzet több mint száz cége működik, az Audinál munkatársainak a létszáma pedig meghaladja a tízezret.

 

A jelenlegi sikerekre lehet és kell alapozni, hangsúlyozta, amikor programjából kiemelte a Baross-híd felújítását. Azért is mindent megteszek, hogy a Győri nemzeti Színházat is sikerüljön felújítani a következő ciklusban, ígérte Simon Róbert Balázs.

 

Kara Ákos emlékeztetett arra: 2010-ben Győr és a környező 52 település polgármesterével megbeszélték a legfontosabb célokat, s annak alapjánközösen  határozták meg a feladatokat.

 

Az elmúlt hónapokban megteremtettük annak a háttérlehetőségét, hogy 1400 győri panellakás felújítása megkezdődhessen, remélem, a választások után ebbe rögtön bele is tudunk kezdeni, vázolta fel a jövőkép néhány elemét Kara Ákos. A jelölt a győri lakóutca-program folytatását is ígérte.

 

Nagyon figyelek arra, hogy a szigetközi árvízvédelmi rendszer kialakítása sikeresen befejeződjön, mondta.

 

Kara Ákos úgy véli, hogy a térségben rendelkezésre álló állami források többségét a jövőben is munkahelyteremtésre, azok megőrzésre és gazdaságfejlesztésre kell fordítani.

 

Fotó: O. Jakócs Péter