Támogatja a tehetségeket a Petőfi iskola

Győr+
2014.02.11. 21:56

A tehetséges tanulók felfedezésére, támogatására és versenyeztetésére fordítja a Győr-ménfőcsanaki Petőfi-iskola alapítványa azt a 300 ezer forintot, amit az egyik kereskedelmi banktól kapott.

Szilbekné Cseh Györgyi, a Petőfi Sándor Általános Iskola intézményegység vezetője hangsúlyozta, mindig nagy szerepe volt a mecenatúrának a tehetségek támogatásában, öröm, hogy vannak, akik az oktatás területén is áldoznak a nemes célra.

 

 

Az iskola Ifjúságért Alapítvány Ménfőcsanaki Arany Gránit Tehetségpontja 300 ezer forintos pénzadományt kapott az AXA Banktól, az erről szóló tanúsítványt Tóth Mónika, a győri régióközpont vezetője adta át az intézménynek. A találkozó egy hosszú távú együttműködés elindításai is volt, bár a pénzintézet nem először adott támogatást az iskolának, korábban bútorokat kapott a közel 500 tanulóval működő intézmény.

 

 

Az összeg a megfelelő helyre került, tehetségekből ugyanis nincs hiány a csanaki iskolában. A hetedik osztályos Léb Eszter, aki az adományátadó ünnepségen verset szavalt, már számos nagy országos versenyről hozta el a legjobbnak járó elismerést vagy a különdíjat. Az ő és hasonlóan tehetséges iskolatársai versenyeztetésére – nevezési díjakra, utazásra, szükség esetén külső mentor munkájának díjazására – fordítja az alapítvány a pénzt. Szilbekné Cseh Györgyi hozzátette, az iskola tervei között szerepel még egy beszédfejlesztő szakkör indítása, melyhez külsős, neves személyek segítségét szeretné igénybe venni az iskola.

 

Gy.P.

Fotó: O. Jakócs Péter