Győr+
2014.02.14. 09:11

Formalitás lesz a visszavágó

A Rába ETO története egyik legnagyobb különbségű győzelmét érte el a férfi futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A zöld-fehérek hazai pályán 17-3-ra nyertek a Szeged ellen.

A győriek a kezdő sípszótól nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, és gyors gólokkal gyakorlatilag hat perc alatt eldöntötték nem csak a mérkőzés, hanem az egész párharc kimenetelét is. A szünetig a zöld-fehérek nem kevesebb, mint tizenhárom gólt rámoltak be ellenfelüknek, akiknek erejéből csupán a szépítésre futotta.

A második félidőben valamivel nagyobb ellenállást tanúsítottak a szegediek, de a győriek ekkor is élvezetes játékkal rukkoltak elő. A játékrész első és utolsó gólja a vendégeké volt, de a hazaiak is kihasználtak négy lehetőséget a számtalan kialakított helyzetből. A végeredmény 17-3 lett a Rába ETO javára.

A címvédő ezzel a kiütéses győzelemmel formalitássá tette a jövő csütörtöki, szegedi visszavágót, és gyakorlatilag bejutott a legjobb négy közé. A két csapat hétfőn 18.15 órakor újra összecsap a Magvassyban, de ezúttal a bajnokságban.

 

Rába ETO-UTC Futsal Team Szeged 17-3 (13-1)

Rába ETO: Matkovics – Lódi, Harnisch, Dróth, Juanra. Cs.: Takács Z. (kapus), Bognár B., Fabio, Peczár, Carlitos, Alvarito, Püspök, Bárdosi, Carlinhos. Edző: David Madrid.

Szeged: Vastag – Onderjó, Dürgő, Beretka, Szentes Bíró. Cs.: Berndt, Bánóczki, Lázár, Bilic, Balogh Á. Edző: Brinszky Adrián.

Gólszerzők: Juanra (1., 2., 18., 19.), Alvarito (11., 32., 37.), Carlinhos (3., 17.), Fabio (6., 24., 36.), Püspök (6.), Lódi (8.), Dróth (9., 11.), Bognár B. (11.), ill. Dürgő (17., 20.), Bilic (38.).

David Madrid: – Nagyon jó állapotban vagyunk, az első félidőben nagyszerűen játszottunk, ekkor gyakorlatilag el is döntöttük a mérkőzést. Rendkívül jó fázisban van a csapatom, amikor elkapjuk a fonalat nagyon nehéz ellenünk játszani. Rendkívül elégedett vagyok a játékosaimmal, jó irányba tartunk, a sérültjeinkért is játszottunk, nem éreztük ma ugyan hiányukat, de ez a siker értük is van.

L. G.