Hétfőtől gyűjthetik

Győr+
2014.02.14. 10:14

A kampány hivatalosan szombaton indul, a jelöltek hétfőtől gyűjthetik az ajánlásokat.

Az április 6-i országgyűlési választások kampányidőszaka február 15-én kezdődik, február 17-től pedig Önhöz is bekopoghatnak a jelöltek az aláírásukért.

 

Ahhoz, hogy valaki hivatalosan is jelöltté váljon, legalább ötszáz választópolgár érvényes ajánlása szükséges. Az ajánlást ajánlóíven kell összegyűjteni. Az íveket a jelöltek és jelölő szervezetek attól az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Irodától igényelhetik ugyancsak hétfőtől, amelynek választási bizottsága a jelölt nyilvántartásba vételére jogosult (az ajánlóívek átvételéről részleteket itt talál). Az ajánlásokat március 3-ig gyűjthetik a jelöltek, hiszen legkésőbb ezen a napon 16 óráig lehet leadni a legalább ötszáz ajánlást tartalmazó íveket az OEVB-nél.

 

Ajánlószelvény nem gyűjthető többek között munkahelyen munkavégzés közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi és nemzetiségi önkormányzat hivatali helyiségében, felsőoktatási és köznevelési intézményben, egészségügyi szolgáltató helyiségében. Az ajánlásért előnyt adni vagy ígérni, illetve ezt kérni, és elfogadni tilos, az így szerzett ajánlás érvénytelen.

 

Figyelem! Ajánlani a lakóhely szerinti választókerületben indulni szándékozó jelöltet lehet. Az ajánlóíven ajánló személy nevét, személyi azonosítójának számát, anyja nevét és aláírását kell elhelyezni!

Az ajánlásról, a kampányról és a szavazásról további fontos információkat itt olvashat.