Gasztro Szalon: kulináris és közösségi szenvedélyek

Győr+
2014.02.18. 13:49

A gasztronómiát, a kultúrát és a jótékonyságot együtt tálalja fel a Gasztro Szalon Civil Társaság.Az egyik alapító taggal, Bajzát Zsuzsival, a Győr Plusz Rádió műsorvezetőjével beszélgettünk.

Amikor megalakult a Gasztro Szalon mi volt a fő cél?

 

Fehérné Lotti vendégem volt a rádióban az Adventi Jóságsüti akciója kapcsán, és rögtön egy hullámhosszra kerültünk. Lotti, aki az Ízes-Mázos blog szerzője egy olyan civil egyesületről álmodott, ami egy tető alá hozza a gasztronómiát, a kultúrát, és a jótékonyságot. Régi barátságok, és véletlen találkozások vezettek a mostani csapat kialakulásához. Ám, ha valaki azt hinné, hogy még egy főző klubbot szerettünk volna létrehozni, az téved. A Gasztro Szalon Civil Társaság ennél sokkal több.

 

 

Miben más a ti társaságotok, mint a többi?

 

Tenni szeretnénk valamit annak érdekében, hogy a minőségi ételek, italok, a kultúra, és ennek minden velejárója elérhető közelségbe kerüljön. Fontosnak tartjuk, hogy nem csak vastag pénztárcával lehet jól szórakozni, jót főzni, jót olvasni. Alapító tagjaink mind háziasszonyok, a szó nem hagyományos értelmében. Több korosztályból érkeztünk, s nekünk is szükségünk van egy „helyre”, ahol kedvünkre hódolhatunk kulturális, kulináris, és közösségi szenvedélyeinknek.

 

 

Milyen eszközökkel szeretnétek ezeket a célokat elérni?

 

Minden hónapban változatos programokat tervezünk, és szervezünk, ahogyan tesszük ezt a hétköznapjainkban is, kicsiben, a családi fészekben. Fontos kiemelnünk egyik küldetésünket, a jótékonyságot. Munkánkkal olyan alapítványokat, szervezeteket szeretnénk segíteni, amelyek nem jutnak elég támogatáshoz, mégis végzik a munkájukat nap, mint nap rendületlenül.

 

 

Nézzük akkor a konkrét programokat! Hol találkozhatnak először az olvasóink Veletek?

 

Első programunk – a tavaszi megújulás jegyében – egy Családi Zsibvásár, amely február 22-én, a Raktárvárosban, a régi C+C épületében lesz. Mindenféle holmit, ruhát, játékot, könyvet, korcsolyát, megunt nippeket elcserélhetnek, eladhatnak a jelentkezők, és tapasztalatból mondom, egy jó kis szelektálás után sokkal könnyebben állunk a megújulás, az új évszak elé. Csapatunkkal szerettük volna a gasztronómiát is belecsempészni a jókedv, és az árusítás/vásárlás öröme mellé, ezért igazi terülj terülj asztalkámmal készülünk február 22-re.

 

 

Mik a jövőbeli tervek?

 

Elöljáróban annyit mondhatok, hogy következő hónapban a fotók, és a finom sajtok kerülnek előtérbe, áprilisban a könyvek szerelmeseit lepjük majd meg egy igazán egyedi programmal, májusban pedig Gasztro Piknikkel indítjuk a hónapot, nem akármilyen helyszínen, de ez legyen még a mi titkunk.

 

Gasztro Szalon Civil Társaság oldala