Bogi az Eurovíziós Dalfesztivál kapujában

Győr+
2014.02.19. 13:59

Bejutott Bogi A Dal döntőjébe, így a győri lánynak minden esélye meg van arra, hogy ő képviselje Magyarországot az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában a We All című számával.

„Nagyon boldog vagyok, és igazán mozgalmasan telnek a napjaim, most például egy rádióinterjúról jövök, reggel pedig felvettük a We All akusztikus verzióját” – mesélte Dallos-Nyers Boglárka, amikor felhívtuk őt telefonon.

A tizenhat éves tehetség ugyanis a zsűri szavazatai alapján továbbjutott szombaton A Dal című műsor döntőjébe, így azon nyolc fellépő között van, akik az Eurovíziós Dalfesztivál kapujában állnak. Közülük csak egy vehet részt a rangos nemzetközi versenyen, hogy ki, arról szombaton a zsűri a közönséggel közösen dönt. „Nem szeretnék esélyeket latolgatni, csak azt tudom mondani, hamarosan kiderül, ki utazik Koppenhágába. De bárki nyeri meg a versenyt, méltón fogja képviselni Magyarországot” – hangsúlyozta Bogi, aki a verseny heteiben főként Budapesten tartózkodik, hiszen rengeteget próbálnak a show-műsorra. A fiatal lány egyébként a Révai Miklós Gimnázium tanulója, és azt mondja, ugyanúgy szeretné folytatni az iskolát, mint eddig, nem lesz magántanuló, de azt is tudja, hogy az éneklés már az élete része.

 

 

Bogi hamar rájött, hogy az éneklés az ő útja, hatévesen a színház ifjú rajongójaként főként musicalrészleteket dalolt, akkor még a család fürdőszobájában. Első sikerét 2011-ben a dömsödi Europop Fesztiválon aratta, nem sokkal később pedig a fellépéseken készült és az internetre feltöltött videók alapján rátalált egy menedzser. Innentől felgyorsultak az események, Bogi Mesehős című dalát naponta többször játszotta a magyar zenetévé, tavaly pedig Tükörkép című számával A Dal elődöntőjéig jutott. Mint azt már múlt héten megírtuk, azzal a dallal nem tudta igazán megmutatni magát, idei, boldogságot és felszabadultságot sugárzó We All című dala viszont igazán közel áll hozzá.

 

Segítsük Bogit szavazatunkkal!

 

A szombati döntőben a zsűri a dalok elhangzása után csak értékeli a produkciókat, majd a legjobbnak ítélt négy produkciót pontozza is. Ez után következnek a nézők, hogy kedvencüket SMS-eikkel segítsék: aki a legtöbb szavazatot kapja, az képviseli Magyarországot az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon. Az SMS-küldés alapdíjas, egy telefonszámról maximum 20 szavazat adható le.

 

Z.A.

Fotó: illusztráció