Győr+
2014.02.20. 09:14

A francia listavezető érkezik Győrbe

Szezonbeli utolsó hazai Euroliga-mérkőzésén lép pályára csütörtökön 18 órakor a Hat-Agro UNI Győr női kosárlabdacsapata, a zöld-fehérek a Bourges együttesét látják vendégül a Magvassyban

Fűzy András elnök elmondta, a sorozat tavalyi bronzérmesének személyében egy igazi sztárcsapat látogat Győrbe, amellyel az elmúlt években rendszeresen találkoztak. Eddig mindig szoros mérkőzést játszottak egymással a felek, és a zöld-fehérek ezúttal sem futamodnak meg, még ha a héten a vasárnap 18 órakor kezdődő Sopron elleni hazai bajnoki is jelenti a prioritást.

„Ha úgy küzdünk, mint az egy évvel ezelőtti meccsen, s olyan szoros meccset játszunk, már elégedett leszek. Számunkra most már úgyis a bajnokság élvez prioritást, hiszen a középszakaszban már nem lesz könnyű mérkőzés, viszont itt még fel tudunk készülni a nagyobb feladatokra” – fogalmazott Fűzy András.

Bencze Tamás vezetőedző hozzátette, a vendégek kerete rendkívül erős, öt légióssal és francia válogatottak sorával rendelkeznek, erejüket jelzi, hogy a Jekatyerinbrugot otthon legyőzték és idegenben is megszorították.

„Érdekes kettősség jellemzi amúgy a csapatomat, hiszen a Jekatyerinburg ellen egy félidőn keresztül jól játszottunk, de ott még így is reménytelen a győzelem. Hasonló játékkal a Kassa elleni meccs hozható lett volna, de ott a túlzott akarás miatt nem volt olyan gördülékeny a játékunk. Mindenképpen bátornak kell lennünk, hogy elérjük célunkat, s a biztató forma mellett ráhangolódjunk a hétvégi, Sopron elleni rangadóra” – mondta a vezetőedző.

A csapat fiatal játékosa, Czirják Noémi elmondta, örül, hogy példaképe, Celin Dumerc ellen játszhat csütörtök este.

„Nagy dolog számomra, hogy az Euroligában játszhatok. Sajnáltam, hogy a szezon elején ki kellett hagynom meccseket, de a padról is látszott, hogy ez bizony egy másik szint. Gyorsabb a tempó, keményebbek az ellenfelek. Bele kellett szokni, de úgy érzem, ez nagyjából már sikerült. Sajnálom, hogy győzni még nem sikerült, erre még két lehetőségünk van, bár az esélyek nem mellettünk szólnak.”

L. G.