Ötven éves a leánykollégium

Győr+
2014.02.20. 10:02

Ötvenedik jubileumát ünnepelte szerdán a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium, s az ünneplésre egy másik évforduló is okot adott: a kollégium negyven éve működik a Szigethy Attila úti épületben.

Pappné Kaszás Zsuzsanna igazgató az eseményen hangsúlyozta, a múlt tisztelete nélkül nincs jelen és jövő, minden évben megemlékeznek névadójukról, aki Kossuth Lajos legfiatalabb húga, s többek mellett az 1848–49-es szabadságharcban a tábori kórházak főápolónője volt.

 

 

Az igazgatónő elmondta, a kollégiumban már elődeik is arra törekedtek, hogy segítsék a diákok előremenetelét az esélyegyenlőség megteremtése mellett, jó irányba formálják a személyiségüket, valamint a kollégium szakmai műhelyként is funkcionál, mindezt természetesen családias közegben.

 

 

Borkai Zsolt polgármester kiemelte, sosem szabad megfeledkezni a gyökereinkről, s ez a kollégium egy igazodási pontot jelenthet az itt lakók későbbi életében is. Az itt dolgozók kezében nagy a felelősség hiszen fiatalokat oktatnak és nevelnek, de a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégiumban immár 50 éve kiválóan teljesítik a feladatot. Borkai Zsolt az ünnepségen kiemelkedő munkájáért Győri Városháza ezüst emlékérmet adott át Pappné Kaszás Zsuzsanna igazgatónak, illetve több dolgozó vehetett át elismerő oklevelet.

 

 

Blazovicsné Varga Marianna, a KLIK győri tankerületének igazgatója rámutatott, városunk iskolahálózata mindig is vonzó volt a megyében és országszerte is, a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégium pedig az elmúlt évtizedekben diákok százainak adott lehetőséget, hogy megalapozzák az életüket.

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: O. Jakócs Péter