Az Utazás Kiállításon kel ki Győr olimpiai kakasa

Győr+
2014.02.21. 07:54

Az idei seregszemlén is önálló standon mutatkozik be városunk, amelynek fő témája a 2017-es győri rendezésű olimpiai fesztivál lesz. Itt kel majd ki a rendezvény kabalaállata, a kakas.

Évek óta hagyomány, hogy városunk a Budapesti Utazás Kiállításon mutatja be éves turisztikai kínálatát. Nem lesz ez másként idén sem, Győr 60 négyzetméteres önálló standdal vesz részt a február 27-től március 2-ig tartó idegenforgalmi kiállításon. A csütörtöki nyitónapon nem csak a nemzetközi vásárt nyitják meg, de a Győr stand is szélesre tárja kapuit a látogatók előtt. A tervek szerint a standnyitón nem csak Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, de például Jakabos Zsuzsanna úszó olimpikon, egykori EYOF győztes is megtalálható lesz, nem véletlenül.

 

Az idei év kiemelt témája győri szempontból a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) népszerűsítése, hiszen az önkormányzat célja, hogy ne csak a város, de az egész ország magáénak érezze az első hazai rendezésű olimpiai eseményt. A játékok kabalaállatát, a kakast már többször láthatták a győriek, az Utazás Kiállításon azonban kikel a tojásból az igazi EYOF-kakas is. Miután a kabalaállat megszületik, rögtön nevet is kap, az EYOF hivatalos honlapján (gyor2017.hu) meghirdetett névpályázat jóvoltából.

 

 

 

 

A győri standon a sport mellett természetesen megismerhetik a látogatók a város 2014-es turisztikai és kulturális kínálatát, de a Pannonhalmi Borvidékkel és a Mobilis látványos kísérleteivel is találkozhatnak az érdeklődők. Győr kínálata egyébként a Hungexpo „A” pavilon 307-es standjánál lesz elérhető.

 

Domanyik Eszter az önkormányzat Marketing, Turizmus és Kommunikációs osztályának vezetője lapunknak elmondta, a város javában készül az idei turisztikai évadra. „A napokban Győrben tett látogatást kollégáival Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, akivel a városunk kínálta lehetőségek még jobb kihasználásról folytattunk megbeszéléseket. A delegáció megismerte Látogatóközpontunkat, látogatást tett az Audi gyárban, az ETO Park Hotelt, mint lehetséges konferencia-helyszínt tekintették meg, végül pedig a péri repülőtér szerepelt programjukban. A turisztikai szakemberek nagyon pozitívan értékelték a városunkban tapasztaltakat, és úgy látják, Győrben a fesztivál- és sportturizmus mellett a konferenciaturizmusban is komoly lehetőségek rejlenek.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter