Simon Róbert Balázs: Fürdőbelépő a nyugdíjasoknak

Győr+
2014.02.26. 16:36

Az Erzsébet-program keretében az idén országosan 15 ezer nyugdíjas kap háromszáz millió forint értékben fürdőbelépőket. Győr városa pedig saját költségvetéséből ez évben is kétszáz bérletet bocsát a nyugdíjas szervezetek rendelkezésére – jelentette be Simon Róbert Balázs alpolgármester, Győr fideszes országgyűlési képviselőjelöltje azon a sajtótájékoztatón, amelyet Széles Sándor kormánymegbízottal és Nagy Anna sajtószóvivővel tartott.

Simon Róbert Balázs kifejtette, két éve került magyar tulajdonba az Erzsébet utalvány forgalmazása, így a hasznot nem egy multinacionális cég viszi ki az országból, hanem a pénzügyi eredményből nyugdíjasokat, fogyatékkal élőket és gyermekeket tudnak támogatni.

 

 

 

-A Győri Idősügyi Tanács alelnökeként fontosnak tartom az idősek rekreációját – fogalmazott Simon Róbert Balázs, aki elmondta azt is, az Erzsébet-program keretében azok a nyugdíjasok pályázhattak, akiknek nyugdíja nem haladja meg a 140 ezer forintot. A pályázat sikerét jelzi, hogy a 15 ezer bérlet, amely többszöri belépésre jogosít, nagyon hamar elkelt. Megyénkben a győri Rába Quelle élményfürdő és a balfi gyógyfürdő vesz részt a programban. A nyertes nyugdíjasok 2500 forintért húszezer forint értékű bérletet kapnak.

 

Koloszár Tamás

Fotó: O. Jakócs Péter