Győr+
2014.02.27. 11:57

A Wizz Air lett a Budapest Félmaraton névadó szponzora

A Wizz Air lett a Budapest Félmaraton névadó szponzora, miután a szervező Budapest Sportiroda (BSI) és a légitársaság ötéves együttműködési megállapodást kötött - jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Kocsis Árpád versenyigazgató csütörtökön Budapesten.

Váradi József elmondása szerint a megkötött megállapodás értelmében a Wizz Air pénzügyileg hozzájárul a félmaraton megrendezéséhez, megjelenítik a saját kommunikációs csatornáikon a rendezvényt, illetve speciális utazási ajánlatot adnak a versenyre érkezőknek, ebben a Wizz Tours is közreműködik.

A vezérigazgató kitért arra, hogy a Wizz Air és a BSI céljai ugyanazok: az emberek életminőségét akarja mindkét szervezet javítani, és nemcsak a magyar, de a nemzetközi közönséget is szolgálják.

Emlékeztetett, hogy tavaly nyáron a Budapest Airporttal közösen a repülőtér egyik kifutóján tartottak futóversenyt, nagyon pozitívak voltak a tapasztalataik, ezért is döntöttek a félmaraton támogatása mellett.

Kovács Árpád versenyigazgató elmondta, évente több mint százezer ember vált rajtszámot a BSI-nél, ennek több mint tizede a félmaratonhoz csatlakozik, amely nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon a legnépszerűbb versenyszám az utcai futásoknál.

Hangsúlyozta: itthon eddig csak a lakosság 10-15 százaléka “döbbent rá”, hogy mozogni érdemes, ugyanakkor az egész világon egyre népszerűbbek a futóversenyek. Elmondása szerint az együttműködésnek köszönhetően egyre több külföldi érkezhet a budapesti félmaratonra.

 

 

(MTI)