Trükköztek a filharmonikusok!

Győr+
2014.02.27. 14:42

Gulyás László és Hajnóczy Soma is közreműködött a filharmonikus zenekar farsangi előadásán.

koncertjére ellátogattak. Humorban gazdag, felhőtlen esten szórakozhattak azok, akik a Győri Filharmonikus Zenekar legutóbbi A Richter Teremben nemcsak a zenei összeállítás miatt volt különleges a repertoár, hanem azért is, mert a zenészek vendégművészekkel kiegészülve léptek a színpadra. A konferanszié szerepében Gulyás Lászlót tisztelhette a nagyérdemű, a legendás sportújságíró természetesen nagy örömmel vállalta a társulat felkérését. A műsorvezetőnek a Győr Plusz a koncert előtt elárulta, hogy a tavalyi évadban „Sportot űzünk a zenéből” szlogennel hódított az együttes, erre Gulyás László csak annyit mondott: „akkor most fordítsuk meg, hiszen ma zenét űzünk majd a sportból!”

 

 

„Sportújságíróként egy ilyen felkérésre nemet mondani nagy hiba lett volna! Pláne egy ilyen öregedő újságírónak, aki ráadásul még szeret szerepelni is” – viccelődött az est moderátora. „Az igazság az, hogy hallgatom, de nem értem a komolyzenét. Szeretem, de minekután a hallásom borzalmas – hiszen ha otthon dalra fakadok, akkor az újpesti kakasok biztosan jönnek a receptért, hogy csak így ne – így nem igazán feszegetem zenei képességeimet” – mesélte portálunknak Gulyás László, majd hozzátette, hogy a zenekar művészeti vezetőjével, Berkes Kálmánnal már az első telefonbeszélgetésük után barátságot kötöttek. „Annyit röhögtünk, de szó szerint röhögtünk, mint két gyerek! Nem mellesleg a társulat is tüneményes volt, úgy érzem, az első perctől kezdve egymásra hangolódtunk” – tette hozzá az újságíró.

 

Hasonlóan vélekedett Hajnóczy Soma, bűvész világbajnok is, aki trükkjeit építette be a filharmonikusok zenéjébe, állítása szerint ugyanis a két művészeti ág szimbiózisban van egymással. „Ez egy fantasztikus lehetőség volt arra, hogy élőzenei kísérettel varázsolhassam el a közönséget. Nekem és a zenekarnak is egy nagyon érdekes folyamat volt amíg összedolgoztuk a zenéket a trükkökkel. A színpadi mutatványnak elkerülhetetlen kelléke a zene, melynek egy magas szintű használata az, amit tőlünk láthattak a győriek. Mikor Ősz Gábor igazgató-helyettes megkeresett, akkor azonnal azt tanácsoltam, hogy vegyítsük tudásunkat, mert akkor lesz az igazi a közös munka. Az utolsó trükknél egyébként én írtam a vonós szekcióra a zenét is, ezzel pedig egy nagy vágyam teljesülhetett!” – árulta el a Győr Plusznak Hajnóczy Soma, aki a humorát is megcsillogtatta Győrben, mint egy „stand up comedy”-s sztár, úgy sziporkázott az előadás alatt.

 

A társulat soron következő koncertjét, március 7-én Fantasztikus címmel láthatja a zenekedvelő közönség.

Csapucha Adrienn