Győr+
2014.02.27. 15:47

Ismét tíz volt közte

A Tatabánya a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén is tíz góllal bizonyult jobbnak az ETO-SZESE együttesénél.

ETO-SZESE–Tatabánya 18-28 (10-14)

Győr, Magyar Kupa-negyeddöntő, 2. mérkőzés, 400 néző. V.: Bóna, Miskei.

ETO-SZESE: Somogyi – Gebhardt 2, Németh, Pesic, Rivnyák 3, Halász 1, Hernandez 1. Cs.: Vogt (kapus), Mota 2, Simon 1, Szabó A., Gál 5/4, Gubó, Tóth E., Terenyi 3. Edző: Rosta Miklós.

Tatabánya: Paul – Harsányi 3, Krivokapics 5/2, Djukic, Mazák 2, Bodó 6, Kanyó 1. Cs.: Szente (kapus), Katzirz 5, Dénes, Diaz 1, Kiss Á. 1, Pásztor 1, Rossoni, Juhász 2, Bartók 1. Edző: Debre Viktor.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2. Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Továbbjutott a Tatabánya, kettős győzelemmel, 62-42-es összesítéssel.

Gregor Lorger betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, a kapuban így Somogyi Ádám kezdett, a kispadra pedig Vogt Bence ült le. Az ETO-SZESE sok hibával kezdte a mérkőzést, támadásban rengeteget rontottak és a védekezés sem állt össze. Tizenöt percnyi játék után 2-9-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző, de a hátrányt sikerült háromgólosra csökkenteni (9-12). A második félidő első hat percében mindössze egyetlen gól esett, azt Mota szerezte. A gólcsend után a fonalat azonban a Tatabánya kapta el, fokozatosan növelte előnyét, és az odavágóhoz hasonlóan ezúttal is tíz góllal győzött dekoncentrált győri együttes ellen.

Rosta Miklós: – Az ész nélküli, lélektelen játéknak sajnos ez a vége. Átlövőteljesítmény nélkül nem lehet mérkőzést nyerni.

L. G.