Győr+
2014.02.28. 08:22

Nyílt nap a távhőszolgáltatásban

A magyar távhőszolgáltatók fontosnak tartják, hogy a lakosság minél szélesebb köre ismerhesse meg a távhőellátás társadalmi, gazdasági és környezeti előnyeit. A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége ezért kezdeményezte, hogy minden évben március 6-án az Energiatakarékossági Világnappal egy időben kerüljön megrendezésre a Távhőszolgáltatás Napja.

A GYŐR-SZOL Zrt. is csatlakozik a felhíváshoz, és március 6-án nyílt napot tart a távhőszolgáltatási igazgatóság Rozgonyi u-i telephelyén. Az érdeklődők szakavatott kollégák kíséretében bejárhatják a győri távhőellátás „szívét”, a Rozgonyi utcai fűtőerőművet. Közelről láthatják, hogy hol termelik meg azt a hőt, ami távhőhálózaton és a hőközpontokon keresztül eljut a város 24 ezer lakásába, felmelegítve azokat. Megnézhetik a kazánokat, a hővezénylő központot, a gázmotoros erőművet, sétálhatnak a 80 és 101 m-es kémények tövében. Megismerhetik, hogy miért környezetbarát, miért biztonságos a távhőellátás, miért lehet fontos eszköz a megújuló energia hasznosításában.

 

A március 6-i nyílt napra 12 és 14 óra közötti időben iskolák, osztályok jelentkezését várják. A lakossági megtekintés 14 és 17 óra között zajlik, a kis létszámú csoportok egész órakor indulnak, az utolsó csoport 17 órakor kezdi meg a bejárást. A telepen érdemes majd jól odafigyelni az elhangzottakra, mert a rendezők játékos totóval is készülnek, sőt a legjobb eredményt elérő látogatók ajándékcsomagot is kapnak. Gyülekezés a GYŐR-SZOL Zrt. távhőszolgáltatási igazgatóságának Rozgonyi utcai telephelyén /9028, Győr, Rozgonyi u. 44./, a porta előtt, a kerékpártárolónál lesz.