Győr+
2014.03.01. 09:18

Ambros Martin harcos játékot vár

Gyorsinterjúk a Krim Mercator-Győri Audi ETO KC BL mérkőzés előtt

Ambros Martin:  Meccs-éhségünk van

 

Az elmúlt két hét egy rövid BL-szünet jegyében telt, mire használtad ki ezt a csapat felkészítését illetően?

 

Ambros Martín: Szerintem jót tett ez a kis lélegzetvételnyi idő. A két hét alatt játszottunk két bajnoki meccset, ahol a védekezésünkre próbáltunk különösen odafigyelni, és a kapott gólok számát illetően ez sikerült is, így elégedett vagyok a csapattal. A szünet hatására most azt látom a lányokon, hogy már meccs-éhségük van, nagyon várják az összecsapást, ami jó jel holnapra nézve.

 

Mire kell figyelni a holnapi, Ljubljana elleni meccsen a múltkori tapasztalatok alapján?

 

Ambros Martín: Nekünk az a legfontosabb, hogy a külső körülményektől függetlenítsük magunkat. Kizárólag a saját játékunkra kell koncentrálnunk, el kell érnünk, hogy mi irányítsuk a mérkőzést. Harcosan, keményen kell játszanunk, és a meccsen végig fent kell tartani a koncentrációnkat.

 

Bognár-Bódi Bernadett: Újra magunkra találtunk

 

Szerinted mi a Ljubljana erőssége, és hol lehet rajtuk fogást találni?

 

Bognár-Bódi Bernadett: Szerintem sokat számít nekik, hogy hazai pályán játszanak. Ezen kívül biztosan bennük van a bizonyítási vágy, hiszen profi sportolók, akik minden körülmény ellenére a maximumot akarják kihozni magukból, és a jelen helyzet biztosan össze is kovácsolja őket. A mi feladatunk az, hogy ettől teljes mértékben függetlenítsük magunkat, csak magunkra figyeljünk, és ha sikerül legalább olyan jól játszani mint itthon, akkor nem lehet gond.

 

Hogyan látod a csapatunk összekovácsolódását?

 

Bognár-Bódi Bernadett: Szeptemberben, amikor én elkezdtem az ETO-val a közös munkát, erőteljesen elindult a csapat összeérése, és novemberig nagyon sokat haladtunk. A VB kicsit megakasztotta ezt a folyamatot, de azóta újra magunkra találtunk, meccsről-meccsre jobban összeállunk, és egyre jobbak leszünk.


Szilágyi Andrea