Győr+
2014.03.01. 18:21

Labdarúgó NB I – Megvan a szezon első gól nélküli meccse, döntetlen Szombathelyen

A hatodik helyen álló Haladás nem bírt a vendég, kiesés ellen küzdő MTK-val a labdarúgó OTP Bank Liga 18., idei első fordulójának szombati játéknapján.

A szombathelyi meccsen nem esett gól, erre legutóbb a 2012/2013-as szezon 24. fordulójában volt példa az NB I-ben, akkor a Budapest Honvéd-Kecskemét találkozón nem rezdültek a hálók. Azóta 186 mérkőzést rendeztek az OTP Bank Ligában, és mindegyiken esett legalább egy gól.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 0-0

—————————————–

Szombathely, 2500 néző, v.: Farkas

sárga lap: Simon Á. (56.), Fehér Z. (60.), Hrepka (77.), Nagy G. (80.), illetve Nagy T. (19.), Vukmir (23.), Kálnoki Kis (60.), Poór (82.), Vass (83.)

 

Haladás:

—–

Rózsa – Schimmer, Guzmics, Dvorschák (Németh M., a szünetben), Bosnjak – Nagy G., Simon, Fehér, Halmosi – Hrepka (Szakály A., 85.), Radó

 

MTK:

—-

Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Vass, Pölöskei Zs. – Horváth Zs. (Batik, 63.), Kanta J., Bese (Csiki, a szünetben) – Torghelle (Eppel, 89.)

 

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a héten elhunyt Novák Dezső emlékére, pályafutásának kezdetén a kétszeres olimpiai bajnok hat évig játszott Szombathelyen. A kezdő sípszó előtt Rátkai Lászlót, a hazaiak egykori játékosát és edzőjét köszöntötték 70. születésnapján.

Az első játékrészben a Haladás lépett fel kezdeményezőbben, de helyzetekig sokáig nem jutott el. A szünet előtt aztán már adódtak komolyabb lehetőségei a gólszerzésre, de ezeket nem tudta kihasználni.

A fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a Haladás volt fölényben, Halmosi Péter és Nagy Gábor révén kapufáig is jutott, de gólt nem sikerült szereznie, s végül maradt a 0-0.

 

(MTI)