Legendákra emlékeztek Szentivánon

Győr+
2014.03.03. 13:23

Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalait ismert sztárok tolmácsolták a nagyközönségnek.

Zsúfolásig megtelt pénteken a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ, több mint ezren váltottak jegyet a Máté Péter és Cserháti Zsuzsa Emlékestre. A nagy érdeklődés nemcsak a két ikon ma is közkedvelt dalainak köszönhető, hanem annak is, hogy az örökzöld slágereket népszerű énekesek, színészek adták elő Győrszentivánon. Így a közel két órás előadás alatt fellépett többek között Csonka András, Varga Miklós, Szomor György, Egyházi Géza, Szinetár Dóra, de Janza Kata és Feke Pál is felidézte az ikonok szellemét.

 

„Az, hogy két ekkora művészre emlékezhetünk, az mindannyiunk számára nagy megtiszteltetés, így nagyon boldog vagyok, hogy ennek a csapatnak tagja lehetek. Rohanó világunkban akkor tudatosul bennünk igazán, hogy mekkora slágereket elevenítünk fel, amikor elkezdjük énekelni azokat, amikor elindul a koncert és felállunk a színpadra. Máté Péter és Cserháti Zsuzsa legendák voltak, és valahol a mi feladatunk az, hogy tovább vigyük mindazokat az értékeket, melyeket ránk hagytak!” – mondta a Győr Plusz érdeklődésére Feke Pál.

 

 

Janza Kata portálunknak elmondta, hogy nagyon szorosan kötődik mind Cserháti Zsuzsához, mind pedig Máté Péterhez. „Olyannyira szorosak a szálak, hogy a Bergendy Szalonzenekar – melynek jó pár évvel ezelőtt én is tagja voltam – nagyon sokat dolgozott együtt Máté Péterrel. Amikor én belecsöppentem a társaságba, akkor az összes anekdotát, történetet meghallgattam a közös munkákról, a közös turnékról és zeneszerzésekről. Ezeken a történeteken keresztül pedig olyan dolgokat is megtudhattam az énekesről, ami csak keveseknek adatik meg. Cserháti Zsuzsával pedig volt szerencsém élőben is találkozni, egyszer volt egy nagyon mély beszélgetés kettőnk között, amit a szívemben őrzök a mai napig. Ez miatt azonban mindig van bennem egy pici szorongás is azzal kapcsolatban, hogy tetszene-e neki, ha hallaná, hogy hogyan tolmácsolom a dalait” – mesélte a koncert előtt Janza Kata, aki Szinetár Dórához hasonlóan minden emlékkoncert előtt óriási izgalomban van.

 

 

„Itt nem szabad hibázni, hiszen ezek a muzsikák generációkat kötnek össze. Az viszont soha nem volt célom, hogy ugyan úgy adjam elő a dalokat, ahogyan azt ők tették, hiszen ez képtelenség. Inkább azokat az érzéseket próbálom átadni, amit közvetítettek” – mondta Dóra, majd Katával közösen elárulták azt is, hogy ezek a slágerek szépek ugyan, de technikailag nehéz elénekelni, így minden egyes koncert előtt hosszú perceket töltenek el azzal, hogy újra átvegyék a dalokat.

 

A fellépőket nem mellesleg Máté Péter egykori zenekara, az 1967-ben alakult Főnix együttes kísérte. Ha további részletekre kíváncsi a győri koncerttel kapcsolatban, akkor nézze meg a Győr+ TV március 5-i kulturális magazinját.

 

Csapucha Adrienn