Győr+
2014.03.04. 08:34

ETO-SZESE: Félig tele a pohár

Az ETO-SZESE csapata tisztesen helytállt a bajnoki címvédő MKB-MVM-Veszprém otthonában a férfi kézilabda-bajnokság hétfő esti mérkőzésén. A Bajnokok Ligájában csoportgyőztes veszprémi csapat 42-26-ra győzött.

A hazaiak pillanatok alatt elhúztak 3-0-ra, majd 5-1-re. Ekkor a győriek kezdtek egy kicsit magukhoz térni, a Veszprém nem is tudta növelni előnyét (9. perc: 8-5). A félidő közepén megrázta magát a házigazda, s hétgólnyi lett a távolság (13-6), de sikerült rendezni a sorokat. A szünetre kialakult különbség elfogadható volt. A második harminc perc 6-2-es hazai rohammal kezdődött (37. perc: 29-16). A vendégek mentek becsülettel előre, így megint “befagyott” a differencia. Az utolsó tíz percben még egy utolsó rohamot indított a Veszprém, s végül 16 góllal győzött. A zöld-fehérek összességében becsülettel helyt álltak, ha a folytatásban is ilyen marad a hozzáállás, akkor ez a hasonló képességű csapatok ellen eredményekben is megmutatkozik.

„Gratulálok a Veszprémnek. Remélem, egyszer megérjük, hogy közelebb kerülünk hozzájuk. A meccs elején túlságosan is tiszteltük a hazaiakat, később, mikor elhittük, hogy ők is csak emberek, voltak szép momentumaink. Nekem most félig tele van a pohár” – értékelt Rosta Miklós vezetőedző.

etokc.hu