Győr+
2014.03.09. 15:33

Kupagyőztes a Rába ETO

A Rába ETO nyerte meg a férfi futsal Magyar Kupát, miután a döntőben 6-1-re győzött a hazai pályán szereplő MVFC-Berettyóújfalu ellen.

A Rába ETO és a Berettyóújfalu is 5-2-re győzött a szombati elődöntőben, a címvédő a Veszprémet, míg a négyes döntő házigazdája a MAFC együttesét ejtette ki. A győriek közül ekkor Dróth kétszer, Lódi és Carlitos egyszer volt eredményes, míg Boromissza a saját kapujába talált.

A zöld-fehérek jól kezdték a döntőt, Harnisch már a második percben vezetést szerzett. A folytatásban zártan védekezett a Rába ETO, aminek a Berettyóújfalu nem találta az ellenszerét. A hazaiak a félidő végén aztán beszorították a zöld-fehéreket, de nem sikerült kiegyenlíteniük.

A győriek a második félidőt is góllal kezdték, ezúttal Carlitos volt a befejező. A Berettyóújfalu Gál révén azonban szépíteni tudott, a gól pedig fellelkesítette a hazaiakat. A lendületüket Juanra törte meg, aki egy hatalmas szabadrúgásgóllal újra kétgólosra növelte a különbséget. A Berettyóújfalu a hajrában levitte kapusát, a taktikai fegyver azonban fordítva sült el. Előbb Juanra, majd Fabio talált az üres kapuba, végül Dróth állította be a 6-1-es végeredményt.

A Rába ETO története során negyedszer nyerte meg a Magyar Kupát, ezzel pedig csúcstartó lett a hazai csapatok között.

L. G.