Helyszíni friss Ingolstadtból: átlag 1,7 havi prémium az Audinál

Győr+
2014.03.11. 10:23

Az Audi Hungaria tavalyi árbevétele 5 milliárd 588 millió euró volt - hangzott el az Audi AG éves sajtótájékoztatóján Ingolstadtban. Az Audi Hungaria adózás előtti nyeresége 314 millió euró. Lesz új járműmodell és prémium is.

Az Audi Hungaria vezetőinek tájékoztatójával folytatódott kedden délután a cég nemzetközi sajtókonferenciája.

 

Thomas Faustmann, az ügyvezetés elnöke elmondta: az idén dinamikus növekedéssel számol a járműgyártásban. Az A3-mas nagy népszerűségnek örvend a piacon, a modell limuzinja iránt legnagyobb érdeklődés az Egyesült Államokban mutatkozik.

 

Az idén, várhatóan júliusban kezdik a harmadik generációs Audi TT sorozatgyártásának elindulását is a kisalföldi megyeszékhelyen. Ennek a modellnek az elődjeiből összesen 50 ezret adtak el.

 

Egy német újságíró kérdésére válaszolva Faustmann kifejtette: a jelenlegi győri gyár tükrözhető, megkétszerezhető, de ez ebben a pillanatban nincs napirenden. Azt azonban bejelentette az elnök, hogy rövidesen a TT roadster győri gyártása is valószínűleg Győrbe kerül.

 

Knáb Erzsébet, a személyügyekért felelős ügyvezető arról szólt: a munkatársak átlag életkora 35,7 év. A fluktuáció mindösszesen 0,27 százalék. A társaság összesen 620 gyakornokot foglalkoztat. Folyamatosan keres a vállalat jól képzett mérnököket. Tavaly egyébként egy 50 ezer pályázat érkezett a gyárhoz a különböző, új munkaterületre.

 

A tavalyi eredmények alapján a munkatársak – a teljesítményüktől függően – átlagosan 1,7 havi prémiumot kapnak májusban – jelentette be Knáb Erzsébet.

 

Korábban írtuk

Az idén dinamikus növekedéssel számolunk a járműgyártásban, nagyon várjuk a harmadik generációs Audi TT sorozatgyártásának elindulását – nyilatkozta Thomas Faustmann, az ügyvezetés elnöke a cég németországi anyaközpontjában.

 

A nemzetközi sajtótájékoztató ezekben a percekben kezdődött. Rupert Stadler, a konszern igazgatótanácsának elnöke arról számolt be:az Audi AG 49,9 milliárd euró árbevételt ért el tavaly. Eredménye 5 milliárd 30 millió euró volt. Összesen 1 millió 575 ezer járművet adtak el.

 

A vállalat 2018-ig 22 milliárd eurót fordít új innovációkra, technológiákra és gyártási struktúrák kiépítésére világszerte.

 

Az idei tájékoztatójának, s az azt kísérő szakmai programoknak a Győben gyártandó harmadik generációs TT a slágertémája. Ulrich Hackenberg, az Audi AG műszaki fejlesztésért felelős igazgatótanácsi tagja így jellemezte a sportautót: Lenyűgöző spottosság, kiváló dizájn és iránymutató hatékonyság.

 

Az Audi Hungaria koradélután tartja a magyarországi leányvállalat eredményeit elemző tájékoztatóját. Annyi már most tudható: 1 millió 925 ezer 636 motor készült tavaly Győrben, s 42 ezer 851 autó gördült le a gyártósorokról.

 

A társaság munkatársi létszáma jelenleg 10 ezer 337. Az elmúlt üzleti évben az árbevétel 5 milliárd 588 millió euró volt. A vállalat alapítása óta 6 milliárd735 millió eurót fektetett be a győri gyárba, ebből 968 millió eurót 2013-ban.

 

A tavalyi év eredmény után valamennyi prémiumot is kapnak a magyar munkatársak, ennek mértékét is délután közlik.

 

A helyszínen vagyunk.