Kormányváltó erő: természetbarát víziturizmust

Győr+
2014.03.12. 13:40

A Fidesz hajója elment, ideje beülni egy közös hajóba, ez a kormányváltás hajója – ezekkel a szavakkal kezdte a Mosoni-Duna partján tartott sajtótájékoztatóját Fábián György országyűlési képviselőjelölt, aki Glázer Tímea és Lehóczki Attila országgyűlési képviselőjelöltekkel együtt egy kis hajót is vízre bocsátott.

Ebben két felhívást is elhelyeztek. Egyikben arra kérik a megtalálót, segítse, hogy a hajó folytathassa útját a Parlament felé a Dunán. A másik felhívás pedig vízzel kapcsolatos céljaikat tartalmazza.

Fábián György kiemelt céljaként említette a Mosoni-Duna természetes vízjárásnak visszaállítását, torkolati mű segítségével, a természetbarát vízi turizmus megteremtését.

-Győrnek természetes vízszintekre, természetes vízmagasságra és természetbarát turizmusra van szükség, ehhez pedig víz kell a folyókba – jelentette ki Fábián György, az 1-es számú választókörzet képviselőjelöltje.

Glázer Tímea, a 2-es számú körzet képviselőjelöltje arról beszélt, hogy évtized óta megoldatlan a Szigetköz vízének ellátása, amely nagy mértékben hatással van Győr és környéke vízparti rendezettségére.

-A Szigetköz növény és állatvilága a rendezettséggel szebbé, élhetőbbé és turisztikailag is vonzóbbá tenné a megye ezen területét – fogalmazott Glázer Tímea, aki szerint az Orbán-kormánynak Paks helyett a Szigetközzel kellene foglalkoznia.

Lehóczki Attila országgyűlési képviselőjelölt szerint a Szigetköz akkor fejlődött, amikor bal oldali kormányok voltak hatalmon, s úgy vélekedett, itt az idő, hogy az itt élőknek visszaadják a Szigetközt.

 

 

(MTI)