Elment Szűcs Jenő, egy igazi lokálpatrióta

Győr+
2014.03.12. 17:04

Dr. Szűcs Jenő ízig vérig győri volt, sőt városunk ikonikus figurája, akit így vagy úgy, de szinte minden győri ismert. Sajnos az elmúlt években már a betegséggel küzdött, de kedves személyiségét és humorát még akkor sem vesztette el.

Dr. Szűcs Jenő 1944. november 23-án Győrben született, itt végezte általános és középiskolai tanulmányait is, orvosi diplomáját pedig a Budapesti Orvostudományi Egyetemen szerezte. A sportsérülések gyógyítása mellett egy életre elkötelezte magát, több mint két évtizeden keresztül dolgozott az ETO-nál, de ezután sem tudott elszakadni szakmájától, tudásával több győri klubot is segített, utoljára a Rába ETO futsalcsapat és a Gyirmót FC együttesének szolgálatában állt.

 

Legtöbben csak Szűcs Bombaként ismertük őt, azt a jó kedélyű, vidám fickót, akinek mindig volt mindenkihez egy jó szava, és őszintén tudott nevetni az élet fonákságain. A győri sportvilág persze nem csak ezért szerette és tisztelte őt, hanem a város sportja iránti elkötelezettsége, szakmai felkészültsége és segítőkészsége miatt is. Önzetlen, elhivatott munkásságát nem véletlenül jutalmazta Győr önkormányzata 2013-ban Szent László díjjal.

 

Szűcs Jenőt egyaránt barátjuknak tekintették a fiatal sportolók, a rutinos öregek, a sportszakemberek, de még a szurkolók is barátsággal gondoltak rá, hogy az egészségügyben dolgozókról már ne is beszéljek. Hogy miért volt ilyen népszerű az ő személye? Vannak egy város történetében olyan egyéniségek, akik színesebbé, jobbá, teljesebbé varázsolják életük munkájával az élet egy-egy területét. Ők azok az emberek, akik ha elmennek közülünk, akkor hatalmas, betölthetetlen űrt hagynak maguk után. Bomba pont ilyen ember volt. Egy szóval: Pótolhatatlan.

 

Elment közülünk, és mi csak egyet tehetünk, hogy emlékezünk! Emlékezzünk rá mindig úgy, ahogy Ő is szeretné: A vidám és jó kedélyű férfira, akinek mindig volt hozzánk egy-két kedves szava.


Borkai Zsolt, polgármester

Egy igaz baráttal kevesebb

 

Dr. Szűcs Jenő halálával nem csak egy kitűnő szakembert, de egy igaz barátot is elvesztettünk. Sokáig küzdött a betegséggel, de sajnos a hetvenedik életévében alulmaradt ebben a küzdelemben.

 

Bombáról csak a legnagyobb tisztelettel tudok szólni, hiszen egy csodálatos ember volt. Lenyűgöző humora rendkívüli emberszeretettel párosult. Ő mindenkinek segíteni akart, és segített is, amiben csak tudott. Barátságunk a hetvenes évekig nyúlik vissza, később az ETO-nál együtt dolgoztunk, legutóbb pedig a győri futsalcsapatnál is közös volt az utunk. Ott volt már a ’80-as évek zöld-fehér aranycsapata mellett is, így rengeteg közös élményt, szép emléket őrzök a mai napig vele kapcsolatban. A sport volt a mindene. A sport töltötte ki a hétköznapjait, a hétvégéit, de még az ünnepnapjait is.

 

Szűcs Jenő szavára minden körülmények között lehetett adni, a másnak és önmagának tett ígéreteit mindig megtartotta. Habár jó humorú ember volt, a tisztesség terén nem ismert tréfát.

 

Sokan álltunk mellette, amikor kiderült a betegsége. Bíztattuk őt, de közben magam is csodáltam, hogy milyen bátorsággal és kitartással néz szembe a kórral. Humora és hite mindvégig megmaradt, de a végső mérkőzést sajnos elvesztette.

 

Kedves Barátom! Soha nem feledünk! A szívünkben mindig velünk maradsz!

 

Bolla Péter

az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke és a Rába ETO Futsal Club tiszteletbeli elnöke