Győr+
2014.03.18. 17:00

Kormányváltó erő: kötöttpályás tömegközlekedést

Fábián György, a kormányváltó erő 1-es győri körzetének országgyűlési képviselőjelöltje egy autóbusszal érkezett a városháza elő, ahol sajtótájékoztató keretében fedte fel, mi a célja a beszélő busszal, ahogyan ő a különjáratot aposztrofálta.

– A választások napjáig járom ezzel a busszal Győr utcáit, a megállókban beszélgetni, vitázni hívom az embereket és vitára hívom az egyes körzet valamennyi képviselőjelöltjét – fogalmazott a sajtótájékoztatón Fábián György. A képviselő jelölt nehezményezte, hogy bár eddig mindenki elutasította, akiket megkeresett, de nem adja fel.

– Beszéljen ez a busz, beszéljenek a tények, beszéljenek emberekkel a jelöltek, ne csak plakátról küldjenek egymondatos kampányszlogeneket – mondta Fábián.

Győr közlekedési helyzetéről kifejtette: a fejlődés érdekében meg kell vizsgálni a kötöttpályás közlekedés lehetőségét. Ez lehet HÉV vagy villamosszerű körjárat, amelyet állami és európai uniós forrásokból lehetne megépíteni Csanaktól Gyárvárosig vagy a belvárosig.

Kérdésünkre, hogy milyen útvonalon haladna a győri HÉV vagy villamos, Fábián György azt mondta, ennek kidolgozása a közlekedési szakma feladata lenne, az ő dolga, hogy képviselőként a Parlamentbe jutva felkarolja az ügyet. Meggyőződése ugyanis, hogy a nagyvárosok egyre nagyobb környezeti gondokkal szembesülnek, s az Európai Unió ezért is támogatja a hazai nagyvárosok kötöttpályás közlekedésének nagyarányú korszerüsítését és fejlesztését.

 

 

Koloszár Tamás