Győr+
2014.03.23. 14:12

Egyre nehezebb helyzetben

Az ETO-SZESE négygólos hazai vereséggel kezdte meg szereplését a férfi kézilabda NB I alsóházi rájátszásában.

ETO-SZESE-Vác 25-29 (11-12)

Győr, NB I-es mérkőzés, 500 néző. V.: Hargitai I G., Markó.

ETO-SZESE: Lorger – Terenyi 1, Németh G. 4, Mota 3, Pesic 1, Halász 3, Hernandez 3. Cs.: Somogyi, Vogt (kapusok), Rivnyák, Gál 1, GEBHARDT 6/2, Simon 3, Szabó A.. Edző: Rosta Miklós.

Vác: VITÁRIS – Gábori 5/2, Bajorhegyi, LENDVAY 7/1, Kocsi 1, Pál 1, CSÁSZÁR 5. Cs.: Laurencz 4, Tyiskov 2, Nikolicza 1, Kökény 2, Győrgy, Joháczi 1/1.. Edző: Rosta István.

Hétméteresek: 5/2, ill. 7/4. Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Vendégtalálattal indult a mérkőzés, de Hernandez duplájával sikerült hamar fordítani. hullámzó volt a játék, mert előbb a vendégek mentek el kettővel, majd a 12. percben Halász góljával már megint mi vezettünk (5-4). Mota hagyott ki hetest, de a kipattanót bedobta a portugál, így maradt az egy gól ide. Nem sokáig, mert ismét a Vác vezetett, majd 8-7-es előnyünknél Somogyi védett hetest. Ez sem adott lökést a csapatnak, Mota a hajrában a harmadik hetesünket hagyta ki, még jó hogy Simon betalált a végén, így egygólos hátránnyal mentünk a pihenőre.

A második harminc perc remálomszerűen kezdődött, az első gólunkra majdnem öt percet kellett várni, ezzel csökkentettük kettőre a hátrányt. Sajnos nem sikerült közelebb kerülnunk a vendégekhez, még kettős emberelőnyben sem, amit gyakorlatilag 0-0-ra hoztunk le. Ezután kaptunk két gólt, 14-19-nél kikérte idejét Rosta Miklós, aminek hatására mi dobtunk kettőt, de tulajdonképpen ezzel el is lőttuk a puskaporunkat, a várt fordulat elmaradt, a végén már csak közelebb tudtunk zárkózni a Váchoz, de a két pontot elvitték a vendégek, egyre nehezebb helyzetbe sodorva ezzel bennünket.

Rosta Miklós: – Az első rászámolást megkaptuk, de még élünk…

(etokc.hu)