Az úszószövetség megtekintette az épülő uszodát

Győr+
2014.03.27. 09:29

Jól halad a győri versenyuszoda építése. Erről a Magyar Úszó Szövetség vezetősége személyesen is meggyőződött, akiket Borkai Zsolt polgármester kalauzolt az építkezés helyszínén…

A szakszövetségi delegáció a napokban Gyárfás Tamás elnök vezetésével érkezett városunkba, de a helyszínen tájékozódott a fejlesztés állásáról Szabó Tünde főtitkár és Kiss László szövetségi kapitány is. Borkai Zsolt polgármester a megbeszélésen hangsúlyozta, az uszodaépítéssel új lendületet kaphat a győri úszósport. Mint mondta, nem csupán létesítményfejlesztésről van szó, de Petrov Iván vezetésével egy szisztematikus szakmai munka is elkezdődött, amely a fiatal tehetségek kinevelésében ölt testet. Számukra igazi példakép lehet Jakabos Zsuzsanna, aki első nemzetközi sikereit az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon érte el, és a város épp ennek az olimpiai eseménynek a 2017-es megrendezésére készül. Borkai Zsolt úgy fogalmazott, olyan bázis épül Győrben, amely a sport újabb fellegvára lehet a jövőben.

 

 

Gyárfás Tamás FINA-alelnökként biztosította a polgármestert arról, hogy kész minden segítséget megadni, hogy Győr a lehető legjobb kondíciókkal szerezhesse be a nemzetközi szövetség főtámogatóitól a különféle berendezéseket, például az időmérő rendszert. A MÚSZ vezetői Borkai Zsolttal MOB elnöki minőségében is tárgyaltak, amelynek során érintették a szövetség új székházának kérdését, illetve szó volt arról is, hogy a MÚSZ TV élő internetes közvetítése akár az olimpiai bizottság égisze alatt is működhetne, így az egész honi sport profitálhatna működéséből.

 

 

A városházi megbeszélés után a résztvevők a helyszínen tekintették meg az építkezést, ahol Simon Csaba, a Győr Projekt Kft. vezetője válaszolt a beruházással kapcsolatos kérdésekre, Petrov Iván pedig sportszakmai szemmel értékelte az elkezdett folyamatokat. A szövetség tagjai testközelből láthatták, milyen gyors ütemben halad az építkezés. Az őszre elkészülő új városi uszoda sok győri régi vágya, hiszen az ötven méteres medence révén jelentősen nő az úszási lehetőség a városban. A küldöttség az uszodával egy időben zajló 5500 férőhelyes multifunkcionális csarnok építését is megtekintették. Borkai Zsolt hangsúlyozta, a Győrben állami segítséggel megvalósuló létesítményfejlesztések nem csak a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, de számos más világverseny megrendezésére is alkalmassá teszi a várost. Ezek közül az első az új csarnokban rendezendő év végi női kézilabda Európa-bajnokság lesz.

 

 

musz.hu – Papp Zsolt

Fotó: Szaka József