Kék séta Győrben

Győr+
2014.03.28. 11:20

Harmadik éve rendezik városunkban a kék sétát, amellyel az autizmussal élőkre kívánják felhívni a figyelmet a szervezők…

A Márton Lakóotthon – Híd a jövőbe Alapítvány támogatásával rendezett Autizmus Világnapi program célja, hogy minél többen értesüljenek arról, hogy az autizmussal élő gyermekek száma világszerte növekedést mutat. Ma minden 100. gyermek autizmussal születik és autizmussal éli le az életét. A séta találkozási pontján információs anyagokat adnak az autizmusról, kézműves vásár lesz érintett fiatalok munkáiból. A séta közben rövid pihenőt tartanak és meghallgatják a Suddenly trió jazz műsorát. Ezen a napon világszerte kékre világítják a nevezetes épületeket, Győrben a Jedlik-híd kap kék világítást. A kék séta fővédnöke Bolla Péter kabinetfőnök.

 

A séta után a Márton Lakóotthon megbízásából az Opra Vilmos által készített filmet nézhetik meg a járókelők, – Bánatkő – avagy történetek az autizmusról címmel a Megyeháza falára vetítve.

A kék koncerten Medveczky Ádám vezényli a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola zenekarát. A koncertre 1.000 Ft-os támogatói jegyeket árulnak a kék séta során.

A Kék séta gyülekezője április 2-án 17:30-kor lesz a Megyeháza téren, a Kék koncertet április 3-án 16:30-tól rendezik a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában.

 

Papp Zsolt
Fotó: Marcali Gábor

 

A program elérhető facebookon is: https://www.facebook.com/gyor.kekfutas