KRESZ-ből vizsgáztak a sztárok-KÉPGALÉRIÁVAL

Győr+
2014.04.02. 15:01

Az ismert művészek elméletben és gyakorlatban is tesztelhették KRESZ tudásukat Győrben.

Országjáró turnéjának következő állomásaként Győrbe érkezett a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésbiztonsági akcióprogramja. A Mobilisben Tóth Gabi, Vincze Ottó, Mahó Andrea és Rákász Gergely próbálta ki a kreszfelfrissto.hu elméleti szintfelmérőjét, melyet kisebb-nagyobb sikerrel teljesítettek a meghívott vendégek.

 

„Konkrétan megbuktam a teszten. Ennek az-az oka, hogy 20 évvel ezelőtt vizsgáztam és nem gondolkoztam a kérdéseken. Egy teszt esetében sokszor szavakon múlnak a helyes válaszok. Egyébként nyugodt sofőrnek tartom magam, mindig is balesetmentesen vezettem. Persze vannak dolgok, amelyek idegesítenek, például mikor vidéki fellépések alkalmával a 30-as tábláknál lassítanom kell. De igyekszem minden szabályt betartani” – hangsúlyozta Rákász Gergely.

 

Hasonlóan nyugodt sofőrnek tartja magát Vincze Ottó, igaz, saját bevallása szerint fiatalon sokkal több mindent engedett meg magának. „Már másként közlekedem, másokkal szemben is próbálok higgadt maradni egy-egy szituációban. A sebességgel viszont sokszor még hadilábon állok, hiszen megesik, hogy 35 perc alatt kell Győrből Budapestre érnem” – árulta el a klubigazgató.

 

 

Az NKH kampánya az utóbbi években bekövetkezett jogszabályi változásokra kívánja felhívni a figyelmet, valamint a hibák, balesetek veszélyeinek felismerésére, ugyanakkor a célkitűzések egyik fő mozgatórugója az is, hogy változzon az egyébként nem túl jó közlekedési morál. Tóth Gabi is szeretné, hogy ebben a tekintetben előrelépések történjenek, ezért is állt a kezdeményezés mellé. „Nagyon jó egy ilyen ügyet támogatni, hiszen amellett, hogy időről-időre fel kell elevenítenünk a szabályokat, figyelnünk is kell egymásra, alapvetően kicsit előzékenyebbnek kellene lennünk az utakon. Ez a legnagyobb probléma, hogy sok esetben nem nézünk bele a visszapillantó tükörbe, elbambulunk, nyomkodjuk a telefonunkat. Erre próbálom felhívni főleg a fiatalok figyelmét, mert ők még bohókásabban közlekednek, pedig a jogosítvány nem játék! „ – mesélte a Győr Plusznak az énekesnő, a Mobilis előtt tartott rutinfeladatok teljesítése után.

 

Az ingyenes állami közlekedésbiztonsági programban bárki kipróbálhatja magát, a www.kreszfelfrissito.hu oldalon. Ugyan ezen a honlapon regisztrálóknak lehetőségük van arra is, hogy különböző tananyagokhoz hozzájussanak, sőt, a későbbiekben akár egy újabb vezetői engedélyt szerezzenek. Részletekért kattintson a fent említett oldalra!

 

 

Csapucha Adrienn

Fotó: Marcali gábor