Oktatás

Indul a suli: új tanév, új remények

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2021.08.12. 11:54

A vegyes érzelmekkel teli, egyáltalán nem szokványos előző tanév után bizakodva várja a szeptembert a Győri Sport és Kreatív Technikum igazgatója. Csengeri Mária sokat remél az új tanévtől, amit körülbelül 350 diákkal, jelenléti oktatásban kezdenek meg szeptember elsején.

Az oktatási intézményben a tanárok és a diákok számára is sok tapasztalatot hozott a járványos időszak, sokat fejlődtek a digitális oktatásban, de azért jobban hisznek a személyes kommunikációban és ismeretátadásban.

Komoly tervekkel vágtunk neki az előző tanévnek, aztán jött a járvány és teljesen átírta az elképzeléseinket, szinte teljesen át kellett állnunk digitális oktatási rendre” – mondta a Győr+ Médiának Csengeri Mária. „Vegyes érzelmekkel telt az elmúlt időszak, de sokat is tanultunk belőle, mi tanárok, de a diákok és szerintem a szülők is” – tette hozzá az igazgató. „Jó volt, hogy újra jelenlétben zárhattuk az évet és értékelhettük tanulóink teljesítményét, majd szinte azonnal neki is álltunk előkészíteni az új tanévet” – fogalmazott a Sport és Kreatív Technikum direktora.

Mivel megváltozott a nevünk, Kreatív Technikum lettünk, még több figyelmet szánunk kreatív kompetenciáink erősítésére, kreatív munkacsoportunk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen vett részt egy online továbbképzésen” – emelte ki Csengeri Mária.

Természetesen jelenléti oktatásra készülünk a szeptemberben induló tanévben, amikor újra meg kell majd tanítanunk az élő, személyes kommunikációra diákjainkat, mert azt tapasztaltuk, hogy túlságosan átvette náluk az interneten és a chat-en való kapcsolattartás” – hangsúlyozta az igazgató.

A Kreatív Technikumban mintegy 350-en, a Móra-iskolában pedig több mint 600-an kezdik meg a 2021-2022-es tanévet, vagyis Csengeri Mária közel 1000 diák előtt mondhatja majd el lelkesítő, tanévnyitó beszédét.

Kapcsolódó témák: #Oktatás |