Fejlesztik a kisbácsai tavat

Győr+
2014.04.14. 11:23

Padok kihelyezésével és a terület megtisztításával már komfortosabbá vált a kisbácsai tó környéke, de a fejlesztési elképzeléseknek ezzel nincs vége…

Pethő Gábor a Kisbácsai Horgász Egyesület elnöke lapunknak elmondta, a tó körüli rész fejlesztésének igénye a tavalyi ifjúsági horgászverseny során jelent meg markánsabban. „Ezután fordultunk a körzetünkben élő Morvay Lászlóhoz, aki mindig szívesen segít, ha a lakókörnyezetünket jobbá tevő kérdésekről van szó.” Morvay László hozzátette, megkeresésére a Győrszol is a kezdeményezés mellé állt, így tudtak hét padot kihelyezni, amit a tervek szerint a tó másik oldalán továbbiak követhetnek majd. Mint mondta, a távlati cél egy komplett kis szabadidőközpont létrehozása lenne, hiszen a csodás, nyugodt környezet nagyszerű kikapcsolódást kínál a családoknak.

 

 

Az egyesület elnöke azt is elmondta, a múlt hétvége során 35-40-en takarították meg a tó körüli részt a hulladékoktól, rendbe tették a környezetet, hogy az itt élők számára valóban felüdülés legyen a kisbácsai tó meglátogatása. A jövőbeni tervekkel kapcsolatban kifejtette, egy fedett kis rendezvényhelyszínt is szeretnének megvalósítani, ahol kisebb programokat, akár halászléfőzéseket, családi, baráti, lakossági összejöveteleket, a horgászattal kapcsolatos gasztronómiai versenyeket is lehetne tartani. A tó körüli következő rendezvény május 1-jén lesz, amikor az egyesület horgász majálist rendez, és az érdeklődők napijegymentesen horgászhatnak. Morvay László hozzáfűzte, a kisbácsai tó egyre szebb lesz, ezért kéri, hogy az itt élők érezzék a sajátjuknak, vigyázzanak rá, segítsenek a tisztán tartásában, és élvezzék a természet nyújtotta kikapcsolódás lehetőségeit.

 

Papp Zsolt
Fotó: Marcali Gábor