Külhoni magyarok Győrről

Kitűnő választás ez a város!

Fotó: Győr+
J. Kovács Andrea
2021.08.15. 11:10

Valaha voltak itt. Elmentek, de egy darab itt maradt a szívükből. Vagy itt születtek, vagy ide köti őket az élet egy pillanata. Érdekelt minket, mit gondolnak Győrről azok, akik ma már a határainkon túl élnek.

Botló Judit pedagógus, kulturális munkatárs, Somorja:

Nem csak azért kedvenc városom Győr, mert közel van hozzánk, színháza van és divatos ruhák kaphatók. A város belvárosi utcáin sétálgatva szinte visszarepülök az időbe. Ha valaki szereti a történelmet, akkor kitűnő választás ez a város. Csodás hangulatú kávézói, éttermei, cukrászdái minden igénynek megfelelnek. Sok kis kedves mellékutcája van, amiket érdemes bebarangolni. Nagyon tetszik benne, hogy a látnivalók gyalogosan is megközelíthetőek.

Egy tiszta, rendezett folyóparti város, melynek szép parkjai, új játszóterei, szebbnél szebb szökőkútjai vannak. A gyerekek a szódásüveges Jedlik csobogónál szeretnek legjobban fotót készíteni magukról.
A belváros templomai, szép barokk épületei, sétálóutcái számomra mediterrán hangulatot árasztanak. A templomok közül a székesegyház és a karmelitáké tetszett a legjobban.

Látszik, hogy Győr magas szinten műveli a kultúrát és vigyáz az értékeire. Ha végigsétálok a hidakon, akkor egy egyedi, nyüzsgő, mégis nyugalmat árasztó kép tárul elém. Amikor régebben szétnéztünk a városháza tornyából, csodálatos kilátásban gyönyörködtünk. Lenyűgöző volt az esti kivilágítás is.
Nekünk szerencsénk van, hiszen közel élünk, bármikor átugorhatunk, de én a távolabb élőket is biztatom: ne hagyják ki ezt a várost.