Újra szeretet napok a Káptalandombon

Győr+
2014.04.29. 17:02

Immár 12. alkalommal ad otthon a Káptalandomb a Győri Szeretet Napok rendezvénynek, mellyel a szervező Győri Egyházmegye ismét Böjte Csaba ferences szerzete gyermekmentő misszióját támogatja.

Sok helyen támogatják a gyermekmentő tevékenységet, de a győri az egyedüli, ami rendszeresen hozzájárul a munkához – idézte fel Pápai Lajos megyéspüspök Böjte Csaba szavait a belvárosi jótékonysági eseményről. Hozzátette, az egyházmegyén is úgy érzik, hozzátartozik a tavaszhoz a Szeretet Napok, hiszen mindenkiből csak a jót hozza ki.

A rendezvény május 17-én 19 órakor jótékonysági bállal kezdődik, amelynek a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának rendezvénycsarnoka ad otthont. A program vendége Vasrag Csaba énekes lesz, aki fellépésével támogatja a rendezvényt. Másnap 10 órától püspöki szentmise lesz a Székesegyházban, 11 órától pedig egész napos vidám forgatag várja az érdeklődőket a Püspökvár kertjében, este pedig Ferenczi György és a Rackajam ad koncertet. A Szeretet Napokra ellátogat Böjte Csaba ferences szerzetes, akinek gyermekmentő misszióját támogatja a program.

Simon Róbert Balázs alpolgármester, országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke kifejtette, mióta megnyílt a Káptalandombon a látogatóközpont, több turista érkezik a városba. Szerinte a város tavaszi programjaiba már szervesen bekapcsolódik a Szeretet Napok. A képviselő arra buzdít mindenkit: adjunk örömmel!

A rendezvényt a Leier Hungária Kft. is támogatja, Márton László, a Leier Autó Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a szeretet nagyon fontos, az élet egyik alappillére, ezért teljes erőbedobással a program mellé álltak. A Szeretet Napokra játékos programokat és tesztvezetést szerveznek, hogy az érdeklődők a technikával is ismerkedhessenek.