Győr+
2014.05.24. 16:17

Monacói Nagydíj – Rosberg indulhat az élről

Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az első helyről.

A 28 éves Rosberg idén másodszor, pályafutása során pedig hatodszor indulhat az első rajtkockából, egy évvel ezelőtt Monte-Carlóban a pole pozíciót kihasználva diadalmaskodott.

A verseny sportfelügyelő testülete az időmérő után vizsgálatot indított Rosberggel szemben. A pilóta ugyanis, miután már elérte a legjobb időt, lefékezett, amiért a szervezőknek sárga zászlós jelzést kellett alkalmazniuk, azaz a többi versenyzőnek le kellett lassítania, ami a német sikerét jelentette. Ha bebizonyosodik, hogy Rosberg szándékosan hibázott, kizárhatják az időmérőről és a GP-futamon az utolsó helyről kell indulnia.

Rosberg mögött csapattársa, a legutóbbi négy futamon győztes, ezzel a világbajnoki pontversenyben élen álló brit Lewis Hamilton végzett a második helyen.

A második sorból a két Red Bull vághat majd neki a versenynek, a harmadik pozícióból az ausztrál Daniel Ricciardo, a negyedikből pedig a vb-címvédő német Sebastian Vettel indul.

A futam vasárnap 14 órakor rajtol el Monte-Carlóban, a versenytáv 78 kör lesz a 3,340 km-es pályán.

 

(MTI)