Széchenyi István Egyetem

Tudás, gyakorlat, kapcsolati tőke

Illusztráció: Pixabay
Hajba Ferenc
2021.08.23. 06:57

Alkalmazott média szakemberek képzését kezdi meg az idén a győri Széchenyi István Egyetem. Az elméleti tudás mellett különösen fontos szerepet kap a gyakorlati műhelymunka, ezen belül a különböző, összekapcsolódó kapcsolati tőke is növeli az ott tanulók munkaerőpiaci esélyeit.

Némethné Farkas Kata, a győri Széchenyi István Egyetem Felnőttképzési Központjának vezetője szerint valamennyi általuk kezdett szakirányú képzés hívószava a gazdaság. Mindig a munkaerőpiac igényei szerint szervezik az általában rövid idejű szakirányú kurzusaikat. A felnőttképzési centrum csaknem száz szakirányú továbbképzést indít, közülük az idén 22 újat engedélyeztek számukra. Ezek a többnyire speciális szakok azonnali választ adnak a gyorsuló piac megújuló kihívásaira.

A 21. század nélkülözhetetlen tudáseleme a kommunikáció. Ennek a mindennapi használata elengedhetetlen a közéletben, a munkahelyen, de még a magánszférában is. A kommunikáció alkalmas a tömegtájékoztatásra, a meggyőzésre, a hírek és az álhírek megkülönböztetésére, hogy a manipuláció ne térítse el döntéseinket, ne vezesse tévútra életünket. Az alkalmazott médiaszakemberek ebben tudnak gyorsan, pontosan, élményszerűen közreműködni a 21. század viharosan fejlődő kommunikációs eszközrendszerének a használatával.

Az alkalmazott média szakemberek képesek a szervezeten belüli kommunikációra csakúgy, mint a külvilág felé irányuló üzenetek vitakész közvetítésére, a marketing támogatására a legújabb médiafelületek használatával.

Dr. Eisinger Balassa Boglárka egyetemi docens, a győri képzés szakfelelőse azoknak ajánlja ezt a lehetőséget, akik már most hasonló munkakörben dolgoznak cégeknél, hivatalokban, intézményekben, frissíteni szeretnék ismereteiket, és tanúsítványt, certifikációt is akarnak szerezni a tudásukról. A másik célcsoport pedig az önmagukat a világban kereső, de a kommunikáció gyakorlatára, a közléselméletre fogékony fiatalok, akik ezen a területen szeretnének elhelyezkedni.

Az országosan ismert szakemberek mellett a győri média is közreműködik a képzésben, és lehetőség szerint akár alkalmazza is a szakirányú képzés tehetséges résztvevőit.

A két féléves képzésre történő jelentkezés alapfeltétele bármely képzési területen szerzett, minimum BSc, BA vagy ezzel egyenértékű főiskolai vagy egyetemi diploma. Kivételt képeznek azok, akik egy-egy önálló modult szeretnének elvégezni az alkalmazott média szakember képzésből. Lehetőség nyílik arra is, hogy valaki a harmadik félévben készítse el vizsgamunkáját.

Jelentkezni lehet: felveteli.sze.hu