Megnyílt a győri Szülők Háza

Győr+
2014.05.28. 09:27

Szülők Háza Családi Konzultációs Központ a családdá alakulás időszakában lévő családoknak nyújt közösségi teret

Hosszú évek szakmai építkezését és az Európai Unió „Best practice” kitüntetését követően a Szülők Háza Családi Konzultációs Központ TÁMOP pályázati segítséggel Győrött kezdi meg az országos terjeszkedést. Az első vidéki Szülők Házát az alapító Regős Judittal Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Humánpolitikai Főosztályvezetője, Páternoszter Piroska nyitotta meg. Az eseményen az országos terjeszkedést koordináló Szülők Háza Alapítvány megalapítója, Dr. Kemény Dénes is részt vett.

 

A 2007-ben Regős Judit szociálpolitikus által létrehozott Szülők Háza Családi Konzultációs Központ a családdá alakulás időszakában lévő családoknak nyújt közösségi teret, szocializálódási lehetőséget, kulturális és egyéb programokat, továbbá konzultációs lehetőségeket szülőknek és gyerekeknek egyaránt. Az intézmény az elmúlt 7 évben sikerrel vette a civil kezdeményezések számára ismert folyamatos akadályokat, és TÁMOP pályázati segítséggel a Kommunió Alapítvány kezelésében a mai napon megnyitotta első vidéki intézményét Győrött. A Szülők Háza „Győr Szíve” Családi Központ a Gárdonyi utca 3. szám alatt várja a családokat.

 

 

„Nagy nap ez számunkra, hosszú évek kemény munkájának gyümölcse a győri intézményünk elindulása.” – hangoztatta Regős Judit szociálpolitikus, a Szülők Háza alapítója. „A sok nehézség ellenére mindig hittem abban, hogy a szülőtámogatásnak ez a módszertana megállja helyét a hazai családpolitikában, sőt, az Európai Unió állásfoglalása szerint Európa más országaiban is. A Szülők Háza Központ azért tudta modell értékűvé kinőni magát, mert egyaránt képes biztosítani a professzionális szakmai hátteret és a fenntartható működés elvét.”

 

A „Győr Szíve” Központot Páternoszter Piroska, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Humánpolitikai Főosztályvezetője nyitotta meg. „Egy új modellt és módszertant köszönthetünk a Szülők Házával a győri családellátási rendszerben. Örömmel fogadjuk városunkban az új intézményt, amely rendkívül hasznos szolgáltatásokat nyújt a kisgyermekes családoknak, és a pályázati támogatás segítségével, valamint a Családsegítő Központ szakmai támogatásával a nem fizetőképes családoknak is segít a közösségben maradni. Sok sikert kívánok az intézménynek az induláshoz!” – nyilatkozta a főosztályvezető asszony.

 

A megnyitón további fontos bejelentés is elhangzott: az országos intézményi hálózat koordinálására létrejött a Szülők Háza Alapítvány, amely Dr. Kemény Dénes alapító nevéhez fűződik. „Mind az egészséges társadalom, mind a sport számára kiemelten fontos az utánpótlás nevelés. Mi, sportvezetők első sorban a családokra számítunk a következő sportoló generációk kinevelésében, ezért nagyon fontosnak tartom a háttérben az egészséges szemléletű családokat. A Szülők Háza intézmények a hátrányos helyzetű családokban is hatékonyan képesek segíteni azt a hátteret, amely támogatja a tehetséggondozást, és testileg-lelkileg egészséges gyerekeket nevelnek többek között az élsportnak is.” – tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

 

 

Az ünnepségen a díszvendégek között köszönthettük Pálinger Katalint és kislányát, Szofit is. A világklasszis ex-kézilabda kapus nyáron visszatér a munkába, és az anyai teendők mellett régi klubjában is fontos pozíciót lát el. „Nyártól megsokasodnak a feladataim, az anyai teendők mellett az ETO-ban is dolgozni kezdek. Bízom benne, hogy az új szerepeimet sikerül összeegyeztetnem, amelynek fontos része, hogy Szofinak is biztosítsam a közösségbe való bevezetést. A családunkban a nagymamák biztos hátteret jelentenek, de mindehhez a Szülők Háza is maximálisan rugalmas és profi környezetet képes nyújtani.” – nyilatkozta Kati.

 

A Szülők Háza „Győr Szíve” Családi Központ a mai naptól szeretettel várja a kisgyermekes családokat nagy nappalijába, széles körű gyermekprogramokkal és szülőknek szóló tanácsadási szolgáltatásokkal. A Központ a TÁMOP segítségével a győri Családsegítő Központ által kiválasztott családokat is fogadja.