Megújult a szervizút

Győr+
2014.05.28. 12:19

Elkészült a Nádorváros nyugati határán található Nagy Imre úti szervizút és járda…

Kovács Tamás a terület önkormányzati képviselője a felújítással kapcsolatban elmondta, az itt található utcák a 70-es években kaptak aszfaltburkolást, utána csak toldozás-foldozás történt, ám az önkormányzat által indított lakóutca program lehetővé tette az utcák teljes felújítását. Így újult meg a szomszédos Hajdú, Gomba, Leiningen utca, most pedig a Nagy Imre úti szervizút is.

 

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, a korábbi burkolás sem a vízelvezetést, sem pedig a megfelelő teherbírást nem tudta ezzel a pályaszerkezet típussal biztosítani. A felület a több évtizedes elhasználódástól megrepedt, téli időszakok után kátyúzni kellett a burkolatot. A 30 millió forint értékű beruházást a tavalyi ősz végén kezdték, a Pannon-Víz Zrt. ivóvíz vezeték cseréje után idén tavasszal folytatták a munkát, télen pedig autóval járható murvás felületen tudtak a lakók közlekedni.

 

 

Az útépítés érdemi része márciusban kezdődött, megtörtént a pályaszerkezet és a szegélyek építése, aszfaltozás, járdaépítés. A 150 méter hosszú szervizút mellett gyephézagos burkolással a parkolást is megkönnyítették. A felújítás során 130 tonna aszfaltot dolgoztak be a Pentavia Kft. munkatársai.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter