Tízéves fiú a Kisalföld Sztárja

Győr+
2014.05.31. 16:20

„Jaj de jó a habos sütemény” – énekelte a Győri Édes Napokon egy tízéves kisfiú, az első „jutalomfellépésén”, két hete ugyanis ő nyerte meg a Kisalföld Sztárja tehetségkutató vetélkedőt, melyet a Kisalföld Vágta keretében rendeztek. Barton Marci két Republic-dallal vette le a lábáról a közönséget, illetve Vastag Csaba énekest, akivel a verseny után duettezhetett is.

Marci édesanyja elmesélte, fia előbb énekelt, mint beszélt, ma már körülbelül száz dalt énekel fejből, s ehhez adhatunk még hozzá számos magyar népdalt is. Kedvence együttese a Republic, hiszen a nagyszülei gyakran hallgatják a banda lemezeit. A kisfiú büszkén és határozottan hozzátette, egyszer lesz egy saját zenekara, s már azt is kitalálta, Colmox néven lépnek majd a közönség elé. Nagyon élvezte ugyanis a színpadi létet, alig akart lejönni a deszkákról, még azt is el tudja képzelni, ha nagy lesz, színésznek áll.

 

Marci a győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskolába jár, a Liszt Ferenc Zeneiskolában pedig furulya, zongora- és szolfézsórákat is vesz, február óta pedig énektanárral képzi a hangját. Az édesanyja azt mondja, első a tanulás, a zene egyelőre csak játék, de az egyfolytában dudorászó Marcit valószínűleg egy életre elvarázsolta a zene, s talán a játékból egyszer hivatás lesz…

 

 

Marcit hamarosan a Győr+ Rádióban is hallhatjuk, a napokban énekel fel stúdióban néhány dalt, melyek között Republic szám biztosan lesz.

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: Marcali Gábor