FRISSÍTVE HELYSZÍNI DTM: Audi a Hungaroringen

Győr+
2014.05.31. 13:57

Huszonhat év után visszatért a Hungaroringre a német túraautók népszerű bajnoksága, a DTM. Az Audi, a Mercedes és a BMW versenyautói mérköznek meg egymással a népszerű versenyen.A helyszínen nyilatkoztak a pilóták.

 

Megszólalnak a pilóták

Egyre több győrivel találkozunk, Hatvany Gedeon autóipari vállalkozó bukkant fel, végigkíséri a két napos versenyt. A nézők között találkoztunk Horváth Csaba győri rendőrkapitánnyal is.

 

 

A szabadedzést követően megnyitották a boxutcát, mindegyik versenyző arcképét sárgába öltözött, modellalkatú lányok emelték a magasba. A pilóták autogramot osztogattak

 

 

Az Audi sátrában három pilótával is találkoztunk, asztalonkhoz ült az olasz Edoardo Mortara. Nem nevez meg egyetlen versenyt sem, amely kitűnt számára a többi közül. Nem lehetlazítani, ez a másodpercek versenye. Mortara mást nem is sportol, csak a versenyekre készül. E mellett persze a német pontosság, precizitás mellett az olasz, mediterrán lazaság sem hiányzik a személyiségből. A versenyzéshez kell némi vagányság is.

 

 

Civil életében az R6-oes autókat kedveli, barátnőjével ezzel járja Európát. Genfben, ahol jelenleg él, Szushi-bárt nyitott, egyszerűen azért, mert szereti ezt az ételt.

Mortara 27 éves, Budapestből nem sokat látott, de a magyarokat szereti, Mogyoródot technikás pályának tartja, s reménykedik a jó eredményben.

 

 

Mattias Ekström volt a következő vendégünk. Ő már 35 éves, a mezőny legidősebb pilótája, 17 győzelmével és két bajnoki címével minden idők legsikeresebb Audi DTM versenyzője.

Ő teniszezik a szabad idejében, sokat utazik, különösen Olaszországba és Svájcba. Kiváló humorú, kedélyes fickó, elmondja, hogy felesége nincs, de van egy fia és egy lánya.

A Hungaroringről úgy fogalmaz: Remek pálya egy gyönyörű városban. Előzni viszont alig lehet rajta és ez is a szépségéhez tartozik.

 

 

Megjelenik a legnagyobb sztár, a közvetlen és mosolygós Mike Rockenfeller.Ő áll a sportverseny élén. Harmincegy éves, menyasszonya szurkol érte. Szereti a kihívásokat, s azt mondja, a Hungaroring valóban az. Magas igényt támaszt a versenyzőkkel szemben.

Odakinn, a sátor előtt több százan várnak a versenyzőkre autogramért.

 

Délelőtt

Ma az időmérőt rendezik, most pedig a szabadedzésen bőgetik motorjaikat a kocsik. A boxutcában sok győri szurkolóval találkozhat az újságíró. Az Audi Hungaria Motor KFT. vezetői közül ott láttuk Thomas Faustmann ügyvezető igazgatót felnőtt gyermekeivel, s Lőre Péter kommunikációs igazgatói is ismerkedett a kocsikkal.

 

 

A címvédő bajnok, Mike Rockenfeller autóját (képünkön) rengetegen fotózzák, sikerült a közelébe jutnunk a nézőktől elzárt beállóban. Hosszú Katinka úszónő a Porsche Hungaria munkatársaival együtt csodálja a túrakocsikat.

 

Az idei harmadik futam előtt a pilóták pontversenyében az audis Mike Rockenfeller áll az élen, az Audi Sport Team Phoenix vezeti a csapatok versenyét, s a márkák közül is az Audi az első.

 

Mintha csak egy DTM-versenyhez tervezték volna a Hungaroringet – mondják a versenyzők.Mike Rockenfeller pedig úgy fogalmazott a helyszínen: most éppen a tökéletes beállításon dolgozunk.

 

Időközben véget ért a szabadedzés, s a csapatok a startot gyakorolják.

 

A rajt vasárnap délután fél kettőkor veszi kezdetét, a futamot az m1 is élőben közvetíti.

 

Kép és szöveg: gyorplusz.hu