Görbicz és Vincze vezetett a Hungaroringen

Győr+
2014.06.01. 14:12

Vincze Ottó és Görbicz Anita vezette két esélyes német pilóta fölvezető körét a német túraautók bajnokságának futamán a Hungaroringen.

 

Ma már sokkal több volt a néző, Kecskemét bizonyára kiürült, mert legalább húsz busszal érkeztek a Mercedes szurkolói Mogyoródra. Voltak persze győriek is szép számmal. Ott láttuk – mások mellett – Márton Lászlót, a BMW szalon szalon tulajdonosát, s dr. Bereczki Árpád szemész főorvost is.

A gyorplusz.hu munkatársai a német túrabajnokság futama előtt betekinthettek a boxutcába, ahol Rockenfeller autóját mutatták meg. Kiderült, hogy a kocsi csaknem 500 lóerős, az egyenes szakaszban 270 kilométerrel száguld, de a kanyargós Hu.ngaroringen az átlagsebessége 160 kilométer per óra.

 

 

Az autóban egyébként verseny közben 70 fok forróság van. A pilóta egy futam idején másfél liter ásványi anyaggal dúsított folyadékot iszik meg.

 

Közvetlenül az indulás előtt a rajtrácsra is leengedték portálunkat. Az Audi egyik kocsiját Vincze Ottó vezette a fölvezető körön, mellette Görbicz Anita ült, s mögöttük foglalt helyet a két versenypilóta.

 

 

A fél kettőkör kezdődő versenyen Marco Wittmann, a BMW német pilótája indult az élről, hiszen tegnap ő nyerte meg az időmérő edzést.

 

A DTM versenysorozatot vezető Rockenfeller Audijával tegnap csak a 13.helyen végzett, így a fő esélyes aligha a jut a dobogóra. Igaz, szenzációsan vezet, a hatodik helyre már feljött, de az elsőkkel szemben tetemes a hátránya.

 

 

Egyelőre tehát a BMW vezet, harmadik, negyedik helyen az Audi versenyzője száguld, a Mercedesek hátul foglalnak helyet.

Végül Marco Wittmann (BMW) lett a győztes, második  Miguel Molina ( Audi), a harmadik pedig  Bruno Spengler ( BMW).

 

Kép és szöveg: gyorplusz.hu