Győr+
2014.06.12. 10:08

Sokan keresték fel a kihelyezett hulladékudvart Adyvárosban

Ismét kihelyezett hulladékudvart működtetett a hétvégén a Győr-Szol Zrt. Ezúttal Radnóti Ákos és Szabó Erik önkormányzati képviselők kezdeményezésére Adyvárosban állított fel gyűjtőpontot a szolgáltató június 7-én. A lakók 8 és 18 óra között térítésmentesen helyezhették el feleslegessé vált holmijukat a Graboplast-sátor melletti sportpályán.

A tavalyi évhez hasonlóan az akció ezúttal is sikeresnek bizonyult. A nap összegzéséből kiderül, az ideiglenes gyűjtőpontot összesen 181-en keresték fel, és közel tíz tonna hulladék gyűlt össze.

A legtöbben lomot hoztak (több mint 4 tonna), de elektronikai hulladék (közel 3 tonna) és építési-bontási törmelék (több mint 2 tonna) is nagy mennyiségben került a konténerekbe.

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő az akcióról szólva elmondta, örül, hogy idén is sokan szabadultak meg szabályos körülmények között a lomoktól és köszöni az adyvárosiak együttműködését. A szombati napon személyesen megtekintve is tapasztalta, hogy igénylik a lakók ezt a kezdeményezést, s támogatja, hogy jövőre is megvalósuljon, hiszen a cél továbbra is az, hogy Adyváros legyen a legtisztább városrész.